MC5 ratsastaa jälleen – Wayne Kramer herättää rocksuuruuden horroksesta, Tom Morello mukana

10.3.2022 10:43

Jos olet kaipaillut MC5:ltä uutta tuotantoa, nyt olisi tarjolla hyviä uutisia. Muun muassa Consequence kertoo, että Wayne Kramer on herättämässä yhtyettä pitkästä horroksesta, ja uutta musiikkiakin on hivenen verran kuultavana.

MC5 julkaisi edellisen kerran uutta tuotantoa puoli vuosisataa sitten, eli onhan tässä tovi mennyt. Tuon jälkeen suuri osa yhtyeen vanhojen aikojen miehistöstä on kuollut: laulaja Rob Tyner menehtyi vuonna 1991, kitaristi Fred ”Sonic” Smith vuonna 1994 ja basisti Michael Davis vuonna 2012.

Tulevalla jenkkikiertueella Kramerin rinnalla musisoivat laulaja Brad Brooks, rumpali Stephen Perkins, basisti Vicki Randle ja kitaristi Stevie Salas. Kiertueohjelmassa on kahdeksan keikkaa Yhdysvalloissa. Suomalaisittain kiintoisampaa onkin, että We Are All MC5 -nimellä julkaistaan uusi albumi. Ensi hätään vilautetaan hieman Heavy Lifting -nimistä singleä, jolla on mukana myös suuri MC5-fani Tom Morello. RATM-kitaristi on yksi kappaleen säveltäjistä, ja ilahduttavasti biisin rumpuosuudet hoitaa vanha MC5-veteraani Dennis Thompson.

Katso kaksi lyhyttä MC5-videoklippiä alta. Ihan asialliselta kuulostaa tuo uusi biisi, toivottavasti loppulevykin on hyvä!

Lisää luettavaa