Megadethin Dave Mustaine haluaa korjata ison aukon Grammy-palkintojenjaossa – ”Älä väitä, ettemme ansaitse uutta kategoriaa”

Mustainen mukaan metallimusiikki ansaitsee enemmän huomiota.

Rockia ja raskaampaa ei ole koskaan nostettu Grammy-juhlallisuuksissa kovin korkealle jalustalle. Ensi vuoden Grammy-gaalassa metallimusiikille löytyy ainoastaan yksi kategoria (paras metalliesitys), kun rockmusiikille löytyy puolestaan kaksi kategoriaa (paras esitys sekä albumi). Lisäksi paras metalliesitys lukeutuu niihin, jotka palkitaan varsinaisen televisioidun Grammy-gaalan ulkopuolella.

Ei siis ihme, että ainakin jotkut alan muusikot ovat asiasta näreissään. Megadeth-liideri Dave Mustaine on yksi näistä ja hän aikoo myös tehdä asialle jotain. Mustaine kertoo tuoreessa 107.7 The Bone -radion haastattelussa metallimusiikin ansaitsevan vähintäänkin toisen kategorian Grammyissä.

”Liityin Grammy-organisaation paikallisjaostoon Nashvillessä juuri tämän asian vuoksi. Heillä on metallille yksi kategoria ja ainakin tusina eri kategoriaa polkalle. Lopetin Grammyihin menemisen, koska siellä pitää ensin käydä läpi tyyliin 30 latinalaista jazzlevyä, jonka jälkeen pitää käydä läpi toiset 30 jazzlatinolevyä”, Mustaine veistelee.

”Pari vuotta sitten Th1rt3en-levymme tuottanut Johnny K ja pari muuta kaveria yrittivät saada Grammy-tyyppejä lisäämään uuden kategorian ja he melkein onnistuivat siinä. Niinpä otin heihin yhteyttä ja totesin, että eiköhän hoideta homma nyt kotiin. Yritämme nyt kerätä kaikki mahdolliset metallilafkat mukaan vetoomukseen, jotta Grammyihin lisättäisiin uusi kategoria metallille.”

”Esimerkiksi minun levyni oli yksi 25:stä eniten maailmalla myyneistä levyistä Universalilla. Älä siis väitä, ettemme ansaitse uutta kategoriaa.”

Megadeth pokkasi ensimmäisen Grammy-palkintonsa vuonna 2017 Dystopia-kappaleellaan parhaan metalliesityksen kategoriassa. Thrash-jätti onvuosien varrella ollut kaikkiaan 12 kertaa ehdokkaana Grammyissä.