Menestysyhtye Sunrise Avenue lopettaa – ”Tätä on pohdittu pitkään”

Sunrise Avenue konsertoimassa Saksan Hampurissa vuonna 2017.

Yhtye kertoi lopettamispäätöksestä tiedotustilaisuudessa.

Suomessa ja maailmalla, erityisesti Keski-Euroopassa suurta suosiota nauttiva Sunrise Avenue -yhtye laittaa pillit pussiin. Yhtye kertoi lopettamispäätöksestään maanantaiaamupäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa ja aiheesta uutisoi muun muassa Yle.

”Olemme päättäneet yhdessä, että Sunrise lopettaa. Tätä on pohdittu pitkään”, laulaja ja perustajajäsen Samu Haber kommentoi.

Sunrise Avenue julkisti tilaisuudessa myös jäähyväiskiertueensa, jonka aikana yhtye esiintyy Suomen lisäksi Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. Viimeinen konsertti tapahtuu Helsingin olympiastadionilla 15. elokuuta 2020. Kyseessä on ensimmäinen pitkän remontin jälkeen järjestettävä konsertti stadionilla. Liput jäähyväiskonserttiin tulevat myyntiin maanantaina 9. joulukuuta.

Haber perusti Sunrise Avenuen vuonna 2002 kitaristi Janne Kärkkäisen kanssa. Yhtyeen On The Way To Wonderland -debyytti julkaistiin 2006 ja se ylsi Suomen albumilistalla sijalle kaksi sekä poiki hittisinglet Fairytale Gone Bad ja Heal Me. Levy on myynyt platinaa Suomessa ja Saksassa. Yhtye pokkasi vuonna 2006 myös vuoden tulokas -Emman.

Kärkkäinen erotettiin bändistä vuonna 2007, mikä johti pitkään ja raskaaseen oikeustaisteluun. Kosketinsoittaja Jukka Backlund puolestaan jätti yhtyeen vuonna 2008. Seuraavana vuonna ilmestyi Sunrise Avenuen toinen albumi Popgasm, joka nousi Suomessa albumilistan viidenneksi. Yhtye julkaisi myöhemmin urallaan vielä albumit Out Of Style (2011), Unholy Ground (2013) sekä viimeisimpänä Heartbreak Century (2017), joka nousi ilmestyessään Saksan albumilistan ykköseksi.

Yhtyeessä vaikuttavat Haberin lisäksi alusta asti mukana olleet Raul Ruutu (basso) ja Sami Osala (rummut) sekä myöhemmin mukaan liittyneet kitaristi Riku Rajamaa ja kosketinsoittaja Osmo Ikonen.

JUURI JULKAISTU‼️❤️ Sunrise Avenue päättää uransa elokuussa Helsingin Olympiastadionilla! Mittavan uran ja samalla…

Julkaissut Live Nation Finland Maanantaina 2. joulukuuta 2019