Merkillistä menoa: vuonna 2010 julkaistulla Michael Jackson -albumilla oli mukana väärennettyjä biisejä

24.8.2018 12:23

Näin kummallisia kuvioita tulee harvoin vastaan. Vibe-media uutisoi, että Sony Music on myöntänyt julkaisseensa vuonnsa 2010 ilmestyneellä Michael Jackson -levyllä kappaleita, joilla ei ole Jacksonin kanssa juurikaan tekemistä. Suomessa aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Jupakan keskiössä on Jacksonin kuoleman jälkeen vuonna 2010 julkaistu Michael-albumi, joka koostui Jacksonin pöytälaatikkokappaleista. Mukana olleet biisit Monster, Keep Your Head Up ja Breaking News herättivät huomiota poptähden kannattajakunnan keskuudessa, ja muutama vuosi levyn julkaisemisen jälkeen Vera Serova -niminen fani nosti asiasta siviilikanteen. Serova syytti kokoelman kasaamiseen osallistuneita tahoja väärennettyjen kappaleiden myymisestä. Myös Jacksonin perhe epäili laulujen aitoutta.

Nyt Sony on viimein myöntänyt, että kokoelmalla on todella kappaleita, jotka esittää Jacksonin sijaan toinen laulaja. Serovan todistuksen mukaan esittäjä olisi italialais-amerikkalainen r&b-artisti Jason Malachi. Biisit ilmeisesti äänitettiin Jacksonin ystävän Eddie Cascion kellarissa vuonna 2007, kaksi vuotta ennen Jacksonin kuolemaa.

Melkoista! Tässä havaintoesimerkiksi yksi kiistanalaisista kappaleista. Kyllähän tuo näin tarkemmin kuunneltuna vähän epämääräiseltä kuulostaa.

Lisää luettavaa