Merkittävä amerikkalainen musiikkialan tapahtuma peruttiin – useat suomalaisartistit menettivät näytönpaikkansa

8.3.2020 15:20

Teksasin Austinissa järjestettävä South by South West on peruttu tämän vuoden osalta. SXSW:näkin tunnettu tapahtuma oli määrä järjestää kaupungissa 13.-22. maaliskuuta.

”Olemme murtuneita jakaessamme nämä uutiset kanssanne. ’The show must go on’ -ajatus on DNA:ssamme, ja tämä on ensimmäinen kerta 34 vuoteen kun maaliskuun tapahtumaa ei järjestetä.” festivaali kirjoittaa Facebook-sivullaan.

”Työskentelemme nyt tämän ennennäkemättömän tilanteen seuraamusten parissa. Niin äskettäin kuin keskiviikkona Asutinin julkinen terveydenhuolto totesi että ’ei ole todisteita siitä SXSW:n sulkeminen tai minkä tahansa muun julkisen kokoontumisen sulkeminen tekisi yhteisöstä turvallisempaa’. Joka tapauksessa, tämä tilanne kehittyi nopeasti, ja me kunnioitamme ja arvostamme Austinin kaupungin päätöstä. Olemme sitoutuneet tekemään osamme auttamalla suojelemaan henkilökuntaamme, osallistujiamme sekä kanssa-austinilaisia.”

SXSW kertoo yrittävänsä uudelleenaikatauluttaa tapahtuman ja tarjota virtuaalisen SXSW-kokemuksen.

Tapahtuman ohjelmistoon kuuluu musiikkiin liittyvä showcase-tapahtuma, joka voi omalta osaltaan toimia ponnahduslautana Pohjois-Amerikan markkinoille. Siihen olisivat osallistuneet suomalaisartisteista ainakin ALMAAntti Paalanen, Axel Thesleff, Bobby Oroza, Detalji, Timo Lassy & Teppo Mäkynen ja Tuomo & Markus.

Lisää luettavaa