Mestarit Areenalla -kiertueen kohua herättänyt nimi vaihtuu – ”Keskustelimme asiat selväksi hyvässä hengessä”

Paula Vesala, Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Ellinoora, Pepe Willberg ja Hector julkaisivat asiasta yhteisen tiedotteen.
11.4.2022 11:16

Warner Music ilmoitti 28.3. pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Paula Vesala, Kaija Koo, Ellinoora ja Jenni Vartiainen lähtevät yhteiselle kiertueelle, jonka nimeksi annettiin Mestarit Areenalla. Nimen oli tarkoitus olla suora kumarrus takavuosien Mestarit Areenalla -kiertueelle, joka saattoi Pepe Willbergin, Hectorin sekä edesmenneet Pave Maijasen ja Kirkan menestyksekkäästi yhteen vuosituhannen taitteessa.

Nimen käytöstä syntyi kuitenkin kohu, jota kommentoivat myös Willberg ja Hector. Willberg ja Hector paheksuivat, ettei heihin oltu etukäteen missään yhteydessä eikä heiltä kysytty lupaa tai mielipidettä vanhan nimen uudelleen käyttöön ottamisesta. Hector muun muassa kuvaili tapausta Helsingin Sanomien haastattelussa ”haudanryöstöksi”. Kohu sai lopulta niin isot mittasuhteet, että Warner pyysi asiaa julkisesti anteeksi.

Nyt sekä vanhat että uudet Mestarit ovat julkaisseet yhteisen tiedotteen, jossa he kertovat käyneensä asian tiimoilta keskusteluja ja päässeensä sopuun tulevan kiertueen nimestä. Syksyllä järjestettävän kiertueen uusi nimi on Mestarit – Kaija Koo, Vesala, Ellinoora & Jenni Vartiainen. Asiasta on tiedotettu artistien omissa some-kanavissa ja aiheesta on uutisoinut muun muassa Helsingin Sanomat.

”Keskustelimme asiat selväksi hyvässä hengessä artistien kesken ja lopputulos on meidän kaikkien kannalta selvä. Yksimielinen kantamme on, että nimen Mestarit areenalla perintö kuuluu Hectorille, Pepe Willbergille sekä Kirkan että Pave Maijasen lähiomaisille. Ei ole myöskään hyvien tapojen mukaista käydä kauppaa nimellä ilman heiän osallisuuttaan”, todetaan Vesalan, Ellinooran, Vartiaisen, Kaija Koon, Willbergin ja Hectorin allekirjoittamassa tiedotteessa.

Artistin haluavat samaan hengenvetoon myös todeta, ettei mestarillisuus katso ikää tai sukupuolta.

”Kunnioitamme toinen toistemme työtä ja toivotamme toisillemme upeita keikkoja. Asiaa ei kommentoida tämän enempää.”

Kuusi konserttia käsittävä Mestarit – Kaija Koo, Vesala, Ellinoora & Jenni Vartiainen -kiertue alkaa 21. lokakuuta Espoon Metro-areenasta ja jatkuu Vaasan, Turun, Kuopion ja Oulun kautta Tampereen Nokia-areenalle.

https://www.instagram.com/p/CcM9MQ4tryt/

Lisää luettavaa