Metallica-keulakuva muistelee ensimmäistä kertaa, kun kuuli Lars Ulrichin rumpalointia – ”Hän oli aivan kamala”

Metallican laulaja-kitaristi James Hetfield palasi hiljattain julkisuuteen katkaisuhoitoreissunsa jälkeen Reclaimed Rust -autonäyttelyn avajaisissa. Sen yhteydessä tehdyssä haastattelussa mies muisteli, kuinka tapasi rumpali Lars Ulrichin ensimmäistä kertaa ja kuinka bändi herrojen yhteinen bändi sai alkunsa.

”Se tapahtui lukiossa. Minulla oli Hugh Tanner -niminen kaveri, jonka kanssa soitimme kitaraa ja olimme ’seuraava kitaraduo, jäbä.’ Etsimme rumpalia ja Lars otti yhteyttä”, Hetfield kertoo. ”Se taisi olla lehti-ilmoitus; plarasit vain suoraan h, eli heavy metal -kohtaan. ’Okei, siinä on taas meidän ilmoituksemme… oho, tuossahan on joku Lars. Mikäs tyyppi tämä on?'”

”Niinpä soitin hänelle, järjestimme koesoiton ja hän oli aivan kamala”, mies jatkaa. ”Hänen henkensä ja motivaationsa olivat kuitenkin kohdillaan. Sanoimme, että hän ei ole sitä mitä etsimme, mutta puoli vuotta myöhemmin hän soitti ja kysyi, että ’Muistatko vielä minut?’ Joo, sinähän olet se kaveri monivärisen rumpusetin kanssa, joka kaatoi vielä symbaalitkin. ’Noh, minulla on nyt äänityspaikka.’ Tämä [Brian] Slagel-niminen kaveri oli perustamassa Metal Blade Recordsia. Se on ollut uskomaton palvelu kaikille planeetan metallibändeille, ja hän oli perustamassa tätä lafkaa. Kyseessä oli kokoelma [Metal Massacre], jossa oli mukana LA:n eri bändejä.”

”Larsilla ei ollut bändiä, mutta hän oli hankkinut paikan levyltä, kiitos tarmonsa ja musiikin ja metallin tietämyksensä. Hän sanoi, ’Minulla on paikka’, joten vastasimme, että ’Okei, tule käymään niin laitetaan homma toimimaan.’ Biisi oli Hit the Lights ja se oli ihan okei.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan alta.