Metallica-pomo uskoo yhtyeensä kovimman albumikokonaisuuden olevan vasta tulossa: ”Emme ole vielä kirjoittaneet parasta levyämme”

Metallica-tirehtöörin pestin Lars Ulrichin kanssa jakava James Hetfield piipahti äskettäin meksikolaisen Alfa 91.3 FM -rafiokanavan haastattelussa puhelemassa paitsi yhtyeen viimeisimmästä, Hardwired… to Self-Destruct -albumista, myös orkesterin tulevaisuuden näkymistä, erityisesti musiikillisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Uutuusalbumin takana piilleestä inspiraatiosta kysyttäessä mies tuleekin kuin ohimennen maininneeksi, ettei usko parhaan Metallica-albumin vielä edes nähneen päivänvaloa.

– Yritämme aina tehdä edellistä parempia levyjä. Se on sisäänrakennettuna meihin. Emme ole vielä kirjoittaneet parasta levyämme. Tulemme kyllä tekemään sen, mutta en tiedä milloin se tapahtuu. Me vain menemme eteenpäin ja luomme uutta. Yhtyeeksi, joka on ollut mukana menossa jo 35 vuotta… on paljon bändejä joille on ihan ok vain soitella hittejään ja hiipua hiljalleen auringonlaskuun. Me emme ole sellaisia; me olemme artisteja ja rakastamme uuden luomista. Se on meille yhtä kuin hengittäminen – meidän on vain pakko tehdä niin. On aina hienoa esittää uutta musiikkia ja lyriikoita ihmisille, jotka vielä nauttivatkin niistä.

Voit katsoa Hetfieldin haastattelun kokonaisuudessaan alta.