Metallica-rumpali paljastaa suhtautuvansa avoimesti mahdolliseen hologrammi-Ulrichiin, kun miehestä itsestään ei enää komppaushommiin ole

Lars Ulrich jakoi mietteitään Metallicasta, elämästä ja tulevaisuudesta laajassa kulttuurikeskus 92nd Street Y:n haastattelussa.

Metallica-rumpali Lars Ulrich istahti hiljattain newyorkilaisessa kulttuurikeskus 92nd Street Y:ssä Vanity Fairin Mike Hoganin kanssa keskustelemaan elämästään ja urastaan. Jutustelun tuoksinassa puheeksi tuli tulevaisuus ja se, voisiko Metallica olla jossain muodossa olemassa vielä sadan vuoden päästäkin. Ulrich nosti esiin tänä päivänä kovassa nosteessa olevat artistien hologrammit ja tekoälyn kehityksen.

”Olimme Kööpenhaminassa pari kolme kuukautta sitten harjoittelemassa WorldWired-kiertueen Euroopan osuutta varten ja meillä oli täysin uusi visuaalinen show tarkistattavanamme”, Ulrich aloittaa. ”Olimme siis areenalla ja he näyttivät meille erilaisia visuaalisia tehosteita ja kommervenkkejä kun istuimme jossakin rivillä 35, nähden kaiken mitä oli meneillään. He soittivat ääniraitaa joltakin kesän keikaltamme ja koko hoito oli kasassa: valtava pa-laitteisto, valtava lava ja valtava valoshow. Istuin siellä ja katselin kun koko esitys pyöri edessäni, 120 desibelin voimalla, kaikki valot ja videoscreenit käytössä, ainoastaan bändi puuttui. Ajattelin, että jonkinlainen versio tästä täytyy siintää jossakin tulevaisuudessamme.”

”Niin hassulta kuin tämä ehkä kuulostaakin, mutta mikä konsertti lopulta oikein on? Mitä musiikki on? Minulle kyse on ihmisten välisestä yhteydestä ja kokemuksen jakamisesta yhdessä. Kun me soitamme keikkoja, yritämme poistaa muurin yleisön ja bändin väliltä. Ehkä jonakin päivänä, mikäli konsertin pääasiallinen tarkoitus on tuoda ihmiset yhteen ja jakamaan tämä kokemus, ei tarvita Lars Ulrichia, James Hetfieldiä, Kirk Hammettia tai Robert Trujilloa. Sinulla on jo musiikki, laitteet, valot, videot ja kaikki.”

Kysymykseen, haluaisiko Ulrich henkilökohtaisesti hänestä tehtävän hologrammiversion jossakin vaiheessa, mies vastaa asian olevan hänelle ihan ok, kunhan se tehdään oikeista syistä.

”Mikäli on olemassa tapa tehdä se siististi, ilman että se on jokin outo rahastusjuttu ja jos se voidaan toteuttaa siten, että sillä on jokin tarkoitus takanaan. Minulle musiikki ja Metallica… minulta kysytään millaista on kuulua Metallicaan? Me olemme kaikki osa Metallicaa. Metallica on jotain, joka on olemassa tuolla jossain. Lars Ulrich tai James Hetfield ei omista Metallicaa. Metallica ei omista Metallicaa. Se on jotain, jonka jaamme. Uskon että ihmisillä on perustavanlaatuinen tarve olla yhteydessä toisiinsa ja pyrimme siihen kaikin mahdollisin eri keinoin. Mikäli 100 vuoden tai 50 vuoden päästä olen hologrammi, niin se on minulle ihan ok.”

Voit katsella Ulrichin haastattelun kokonaisuudessaan yltä. Jutustelu tulevaisuudesta ja hologrammi-Ulrichista alkaa ajassa 45:13.