Metallica, Run DMC ja Jeff Beck Hall Of Fameen

15.1.2009 09:11

Arvostetun Rock And Roll Hall Of Famen uudet tulokkaat ovat selvillä. Clevelandissa 4. huhtikuuta järjestettävän juhlan myötä populaarimusiikin vaikutusvaltaisimpia nimiä kunnioittavaan Hall Of Fameen nostetaan Metallica, Run DMC, Jeff Beck, Little Anthony And The Imperials ja Bobby Womack.

Hall Of Fameenhan hyväksytään vain artisteja, joiden ensilevytyksestä on kulunut yli 25 vuotta. Esimerkiksi Metallican ja Run DMC:n suuresta arvostuksesta kertoo se, että molempien debyyttilevyistä on kulunut aikaa "vain" vaaditut 25-26 vuotta. Ja toki vain hullu lähtisikin kieltämään Metallican vaikutuksen uuden aallon raskaampaan musiikkiin tai Run DMC:n hurjan panoksen hiphopin kehittymiseen. Run DMC teki myös vallankumouksellista työtä Aerosmithin kanssa Walk This Way -kappaleen uuden version myötä. Newyorkilaisyhtyeen taru loppui karulla tavalla vuonna 2002, kun ryhmän dj Jason "Jam Master Jay" Mizell ammuttiin studiossa Queensissa.

Brittikitaristi Jeff Beck on puolestaan vaikuttanut rockin ja jazzin sekä myös sähkökitaran kehittymiseen 1960-luvulta alkaen. Mies on nähty muun muassa The Yardbirdsissa ja The Jeff Beck Groupissa sekä soolouralla. Morrisseyn tulevalla albumillakin esiintyvä Beck on myös ilmoittanut tekevänsä kaksi spesiaalikeikkaa Eric Claptonin kanssa Tokiossa Saitama Super Arenalla 21.-22.2.

Newyorkilainen Little Anthony And The Imperials on Suomessa tuntemattomampi ryhmä, mutta edelleen toimiva yhtye perustettiin jo 1950-luvulla. Muun muassa popin, rhythm n’ bluesin ja soulin parissa operoiva bändi juhlikin viisikymppisiä viime vuoden lopulla.

1960-luvun alkupuolelta asti musiikkimaailmassa viihtynyt amerikkalainen Bobby Womack tunnetaan muun muassa R&B:n, gospelin, countryn, funkin ja rock ’n rollin parissa tekemästään urasta. Womack on myös kirjoittanut esimerksi The Rolling Stonesin ensimmäisen brittihitin It’s All Over Now.

www.rockhall.com

Lisää luettavaa