Metallican James Hetfield suhtautuu skeptisesti koronarokotteeseen – päivittää myös yhtyeen kuulumisia uuden musiikin suhteen

Metallica-keulakuva James Hetfield vieraili The Fierce Life -podcastin haastateltavana maaliskuun lopulla. Juttutuokion aikana mies vahvisti Metallican hääräävän täyttä häkää uuden musiikin parissa.

”Se on joko rundaamista tai säveltämistä, joten covid teki valinnan puolestamme”, Hetfield sanoo. ”Rundaamista ei ollut paljoa tarjolla, joten saimme tilaisuuden tehdä musiikkia.”

Hetfieldiltä kysyttiin myös, aikooko yhtye julkaista kokopitkän albumin vai esimerkiksi pelkästään yksittäisiä kappaleita?

”Toivottavasti albumin”, Hetfield vastaa. ”Miksi ikinä sitä nyt nykypäivänä kutsutaankaan — kai se on albumi, cd, joukko biisejä, kokoelma, mikä vain, striimi, tai miten sitä nyt nykyään musiikkia hankitaankaan. Mutta joo, joukko biisejä. Teimme aika monta kappaletta. Katsomme ensin monestako pidämme, ja sitten julkaisemme ne. Olemme tässä suhteessa melko itsekkäitä, pidämme myös siitä mitä sävellämme.”

Hetfield avaa myös yhtyeen biisintekoprosessia poikkeusolojen kurimuksessa.

”Tällä kertaa se oli tosiaan hieman toisenlaista”, mies kertoo. ”Covidin takia istuskelin kotona, aloin käydä levottomaksi ja samaan aikaan tuntea oloni luovaksi ja halusin päästä taas muiden kanssa kimppaan, joten aloin järjestää viikoittaisia Zoom-sessioita jätkien kanssa. Sitten vain yhdessä vaiheessa sanoin, että ’Hei, aion säveltää jotain. Soitan jotain ja lähetän sen teille. Tehkää sillä mitä haluatte, katsokaa mitä tapahtuu ja lisätkää siihen kerroksia.’ Niin me teimme version Blackenedistä vuonna 2020. Minä vain käytännössä soitin jotain. He eivät olleet kuulleet sitä aiemmin. He soittivat sen päälle. Sitten ikään kuin parsimme ne yhteen. Sitten aloimme kokeilla kappaleiden tekemistä Zoomin välityksellä.”

Kun Hetfieldiltä kysytään, luuleeko hän Metallican suuntaavan vielä tänä vuonna tien päälle, mies tuo esiin skeptisyytensä koronarokotetta kohtaan.

”Minulla ei ole hajuakaan. Se ei ole minusta kiinni. Se riippuu kaikkien turvallisuudesta — ei ainoastaan fanien, vaan myös henkilökunnan ja meidän”, mies toteaa. ”En tiedä mitä se tarkoittaa tulevaisuudessa rokotteiden suhteen. Olen vähän skeptinen mitä tulee rokotteen ottamiseen, mutta ne ovat markkinoilla ja ihmiset ottavat niitä, ja minullakin on monia ystäviä jotka ovat sellaisen ottaneet. En ole siitä täysin varma. Toivon, ettei tämä mene siihen, että meillä täytyy olla covid-leima passissa tai vastaavaa päästäksemme mihinkään. Jos tilanne menee siihen, teen päätökseni silloin. Meidät rokotettiin mennessämme Afrikkaan, joten kyse ei ole siitä, etteikö minua olisi koskaan rokotettu. Mutta skidinä en koskaan saanut rokotteita uskontomme [kristillinen tiede] takia. Se oli ainoa kerta kun olen saanut sellaisen — kun menimme Afrikkaan safarille.”

Voit kuunnella haasttatelun alta.