Michael Jackson pitää paikkansa Rock & Roll Hall of Famessa dokumentista nousseesta kohusta huolimatta

Popin kuningas on päässyt kunniagalleriaan niin Jackson 5:n jäsenenä kuin sooloartistina.
27.3.2019 10:39

Kun Michael Jacksonista ja tämän väitetyistä lasten hyväksikäyttötapauksista kertova dokumentti Leaving Neverland tuli julki muutamia viikkoja, nousi siitä niin suuri kohu, että muun muassa moni radioasema laittoi popin kuninkaan boikottiin, animaatiosarja Simpsonien tekijät laittoivat esityskieltoon jakson, jolla Jackson vierailee ja muotitalo Louis Vuitton poisti Jackson-teemaiset vaatteet syysmallistostaan.

Kohusta ja vakavista syytöksistä huolimatta Jacksonia ei tulla kuitenkaan poistamaan Yhdysvaltojen Rock & Roll Hall of Famesta eikä hänen näyttelyesineitä poisteta Clevelandissa sijaitsevasta rockmuseosta. Jackson nimettiin kunniagalleriaan ensimmäisen kerran vuonna 1997 Jackson 5 -yhtyeen jäsenenä ja vielä erikseen sooloartistina vuonna 2001.

”Kyse on Jacksonin musikaalisen erinomaisuuden ja lahjakkuuden sekä rock ’n’ rolliin jättämän merkittävän vaikutuksen tunnustamisesta ja hänet äänesti mukaan monipuolinen ryhmä historioitsijoita, kanssamuusikoita sekä alan ammattilaisia. Näyttelyssä on esillä useita artifakteja ja muistoesineitä monilta artisteilta eikä meillä ole aikomusta tehdä tähän muutoksia”, Hall of Famen edustajat vahvistavat Pitchforkille.

Rock & Roll Hall of Fame on perustettu 1983 ja ensimmäiset kunniagallerianimitykset tehtiin vuonna 1986. Hall of Fameen on vuosien varrella nimetty muun muassa Chuck Berry, James Brown, Ray Charles, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Bob Dylan sekä Jimi Hendrix, Black Sabbath, Metallica, Led Zeppelin, Prince ja Queen. Tänä vuonna mukaan nimetään Janet Jackson, Def Leppard, Stevie Nicks, Radiohead, The Cure, Roxy Music sekä The Zombies.

Leaving Neverland -dokumentti nähdään Suomessa Yle TV2:ssa 2. huhtikuuta erikoislähetyksessä. Dokkari tulee samana päivänä katsottavaksi myös Yle Areenaan.

Lisää luettavaa