Michael Jackson käytti Simpsons-esitystään alaikäisten poikien liehittelyyn, sarjan tuottaja uskoo

14.3.2019 14:33

Tuoreen Leaving Neverland -dokumentin nostama kohu on poikinut useita protesteja Michael Jacksonia vastaan. Dokumentissa pedofiiliksi väitetyn laulajan tuotantoa on muun muassa poistettu radioiden soittolistoilta, ja Jacksonin tähdittämä The Simpsons-jaksokin hävitettiin suoratoistopalveluista.

Nyt animaatiosarjan tuottaja-käsikirjoittaja-ohjaaja Al Jean on valaissut tarkemmin päätöstä poistaa alun perin vuonna 1991 esitetty jakso historiankirjoista. Jeanin mukaan Leaving Neverland -dokumentti antoi ymmärtää, että Jackson käytti tähdittämäänsä jaksoa alaikäisten poikien lähentelyyn.

”Jos katsot sen dokumentin – minä katsoin, samoin monet muut täällä – ja katsot sen Simpsons-jakson, näyttää siltä, että Jackson käytti sitä muihin tarkoituksiin kuin mihin oli tarkoitus. Se ei ollut hänelle vain huvia, se oli ennemmin eräänlainen työkalu”, Jean kertoi The Daily Beast -sivustolle.

”Luulen, että hän käytti sitä poikien viettelemiseen [grooming]. En tietenkään tiedä tätä varmasti ja minun on nyt oltava hyvin varovainen sanoissani, mutta niin minä uskon. Ja tämä on minusta erittäin, erittäin surullista.”

Leaving Neverlandissa kaksi miestä, Wade Robson ja James Safechuck, kertovat Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä lapsina. Jacksonin perikunta on kuitannut väitteet valheiksi.

Lisää luettavaa