Michael Monroe -dokumentin tekijä kommentoi oikeusjuttua Ylelle: ”Tilanne on hieman absurdi”

Elokuva tullaan julkaisemaan Monroen kiellosta huolimatta, sanoo ohjaaja Saku-Petteri Perintö.
29.9.2023 08:31

Michael Monroesta kertova dokumenttielokuva Michael Monroe saa tänään (29.9.) ensi-iltansa. Kyseisen dokumentin ovat ohjanneet Pete Eklund, Jussi Lehtomäki ja Patrik Sigmundt.

Monroesta on tehty myös toinen dokumentti Love U Mean It -tuotantoyhtiön toimesta. Saku-Petteri Perinnön ohjaama elokuva julkaistiin 27. joulukuuta 2021 Elisa Viihde -suoratoistopalvelussa, jossa se oli katsottavissa vain muutaman päivän ajan. Michael Monroen mukaan dokumentti julkaistiin ilman hänen lupaansa eikä yhtiöllä ollut lupaa sopia jakelusta Elisa Viihteen kanssa. Laulaja nostikin viime keväänä haasteen Love U Mean It -yhtiötä vastaan ja vaatii Helsingin käräjäoikeutta kieltämään elokuvan julkaisun.

Yle tavoitti ohjaaja Saku-Petteri Perinnön, joka toimii myös Love U Mean Itin toimitusjohtajana, ja kysyi tältä aiheesta. Perinnön mukaan yhtiö on toiminut täysin laillisesti ja sopimuksien mukaan.

”Tilanne on hieman absurdi. Teimme vuosia kaiken, mitä hän pyysi ja sillä tavalla, kuin hän pyysi. Olemme käyttäneet huomattavia summia rahaa ja toimineet ammattimaisesti läpi projektin. Aika kova kiitos kaikesta tämä oikeuteen meno”, Perintö kommentoi Ylelle.

”Tulemme sen totta kai julkaisemaan. Mahdollisesti pian.”

Tänään ensi-illassa olevan dokumentin pääohjaaja Pete Eklund sanoo Ylelle, etteivät he ole vaatineet dokumentilleen yksinoikeutta. Monroe itse ei kommentoi tapausta, koska sen oikeuskäsittely on vielä kesken.

Lisää luettavaa