IS: Michael Monroe haastoi laulajasta kertovan dokumentin tekijät oikeuteen

Monroen mukaan hetken aikaa Elisa Viihde -suoratoistopalvelussa katseltavana ollut elokuva julkaistiin ilman laulajan lupaa.
25.9.2023 13:52

Hanoi Rocks -solistina ja sooloartistina tunnetusta Michael Monroesta kertova Pete Eklundin, Jussi Lehtomäen ja Patrik Sigmundtin ohjaama Michael Monroe -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa tulevana perjantaina 29. syyskuuta.

Monroesta valmistui muutama vuotta sitten myös toinen, Love U Mean It -tuotantoyhtiön tuottama ja Saku-Petteri Perinnön ohjaama dokumenttielokuva, joka ilmestyi Elisa Viihde -suoratoistopalveluun joulukuussa 2021. Elokuva kuitenkin katosi palvelusta vain muutaman päivän jälkeen, koska Monroen mukaan hän ei ollut antanut tuotantoyhtiölle lupaa elokuvan julkaisemiseen.

Nyt Ilta-Sanomat kertoo Monroen haastaneen Love U Mean It -tuotantoyhtiön oikeuteen. Monroe vaatii huhtikuussa Helsingin käräjäoikeuteen jätetyssä kanteessa oikeusistuinta vahvistamaan, ettei tuotantoyhtiöllä ole sopimuksen mukaan oikeutta julkaista elokuvaa ilman Monroen lupaa eikä yhtiöllä ollut oikeutta luovuttaa dokumenttia Elisa Viihde -palvelulle.

Ohjaaja Perintö sanoi tammikuussa 2022 Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa, että kaikki väitökset siitä, että hänen dokumenttinsa olisi julkaistu laittomasti, ovat täysin järjettömiä.

”Olemme kuvanneet dokumenttia yhteistyössä Monroen kanssa noin 5 vuotta. Omistamme dokumentin oikeudet, ja olemme jaelleet sen olemassa olevien jakelusopimuksien mukaan, joista Monroe on ollut tietoinen. Kyseessä on siis täysin laillinen dokumentti, joka on julkaistu laillisesti”, Perintö kommentoi tuolloin.

Monroe itse kommentoi tapausta hyvin lyhytsanaisesti Ilta-Sanomille viime viikolla julkaistussa haastattelussa:

”Se (aiempi dokumentti) ei tullut koskaan valmiiksi. Sen yhteistyö loppui ennen kuin tämä (uusi) aloitettiin, ja se ei toiminut”, Monroe totesi ja sanoi haasteen olevan vireillä, joten hän ei kommentoi asiaa sen enempää.

Lisää luettavaa