Mick Jagger ja Martin Scorsese yhteistyöhön – tv-sarja 1970-luvun musiikkibisneksestä

Vinyl-niminen sarja näkee päivänvalon HBO:lla vuonna 2016.

Viime vuoden jälkipuoliskolla uutisoitiin The Rolling Stones -ikoni Mick Jaggerin ja elokuvalegenda Martin Scorsesen yhteisestä hankkeesta. Miesten aikomuksena oli luoda 1970-luvun musiikkibisnekseen sijoittuva tv-sarja. No, nyt projekti on nyt edennyt pisteeseen, jossa saamme lisää tietoa.

Scorsesen ja Jaggerin draamasarja kulkee nimellä Vinyl ja sen on määrä debytoida amerikkalaisessa HBO-kaapelitelevisioverkossa ensi vuonna. Jo vuodesta 2011 asti kehitteillä ollut sarja sijoittuu seksin ja päihteiden höyrystämiin vuosiin, joina punk ja disco ottivat ensiaskeleitaan. Scorsese sekä toimii sarjan vastaavana tuottajana yhdessä Jaggerin kanssa että ohjaa sen pilottijakson. Pilotin käsikirjoittaa The Sopranosissa ja Broadwalk Empiressä kannuksensa hankkinut Terrence Winter ja sarjan keskeisissä rooleissa tullaan näkemään mm. Bonny Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano ja Andrew Clay. Myös Mick Jaggerin poika James on mukana sarjassa Nasty Bits -nimisen punk-bändin keulakuvana.

Martin Scorsese on työskennellyt aiemminkin musiikkiaiheisten projektien parissa. Ohjaajaveteraanin cv:stä löytyy mm. George Harrison -dokumentti Living In The Material World (2011) ja muuan Michael Jacksonin Bad-musiikkivideo (1987). Ennen Vinyliä Scorsese on paiskinut hommia Jaggerin kanssa jo vuonna 2008 julkaistun The Rolling Stones -aiheisen Shine A Light -dokumentin puitteissa.