Midlake-johtaja esitteli uuden, nimimiehistä koostuvan yhtyeen – lunastaisiko tämä kokoonpano viimein ”superbändin” arvonimen?

31.1.2017 10:21

Midlake on ollut hissukseen jo jonkun aikaa. Yhtyeen edellinen albumi Antiphon julkaistiin vuonna 2013, ja kenties tuo levy imi bändistä voimat niin tehokkaasti, että jatkoa on saatu odottaa jo pian neljä vuotta.

Antiphonhan oli sangen vaativa projekti, kun orkesterin johtohahmo Tim Smith jätti yhtyeen kesken levyn työstämisen. Jäljelle jäänyt kokoonpano päätti hylätä kaiken siihen mennessä valmistuneen musiikin ja aloittaa albumin tekemisen puhtaalta pöydältä. Smithin paikan bändijohtajana otti kitaristi Eric Pulido, jonka johdolla levystä saatiin kuin saatiinkin varsin onnistunut kokonaisuus.

Nyt Pulido julkisti uuden projektinsa nimeltä BNQT, joka onkin paperilla sangen tasokas yhtye. Mukana ovat Midlake-miehistön lisäksi Band of Horsesin Ben Bridwell, Franz Ferdinandin Alex Kapranos, Travisin Fran Healy ja Grandaddyn Jason Lytle.

Vaan onhan noita ”superkokoonpanoja” nähty, ja hyvin harvoin niistä on kehkeytynyt mitään sen ihmeellisempää. Tulisiko tästä poikkeus sääntöön? Ota asiasta selvää bändin tuoreen singlejulkaisun avulla. BNQT:n ensimmäinen albumi, pikantisti nimetty Volume 1, julkaistaan 28. huhtikuuta.

Lisää luettavaa