Mielenkiintoisia uutisia maailmalta – kuultiinko nyt alkusoitto sille, että maailmassa toimii pian kaksi Judas Priestiä?

KK Downing.

Tämähän on intressanttia kuultavaa. Maailman metallimedioissa on viimeisen vuorokauden aikana julkistettu uutisia, että Meat Loafin yhtyeestä ja useista muista produktioista tuttu kitaristi Paul Crook on lanseerannut ”maailman ensimmäisen interaktiivisen bändin”, ja aivan ensimmäiseksi tämä Devilstar-kokoonpano kääntää katseensa kohti Judas Priestiä.

Devilstar-homma itsessään ei herätä kummempia intohimoja – ilmeisesti projektissa on kysymys siitä, että yleisö saa ehdottaa ”unelmakokoonpanoja”, jotka äänittävät sitten Crookin kanssa vanhoja tai uusia biisejä – mutta tämän Priest-aloituksen kokoonpano kiinnittää huomion. Mukana ovat nimittäin Judas Priestin entiset jäsenet KK Downing, Tim ”Ripper” Owens ja Les Binks, joista viimeksi mainittu soitti rumpuja esimerkiksi Stained Class -klassikolla (1978).

Tämä herättää väkisinkin spekulaatioita. Downing harmitteli juuri näyttävästi, miten häntä ei pyydetty sivuun jääneen Glenn Tiptonin tilalle Judas Priestin kokoonpanoon – vanha suola ilmeisesti kutittaa yhä. Ripper Owensille varmasti kelpaisi Priest-hommista poikiva raha, onhan hän mukana hologrammi-Dion kiertueellakin. Olisiko tässä siis kasassa jonkinlaisen Judas Priest Experiencen ainekset? Stained Class täyttää tänä vuonna 40 vuotta, olisiko tiedossa jonkinlaisia juhlakeikkoja tai -kiertuetta?

Kolmikon Devilstar-nimen alla äänittämä Beyond the Realms of Death -läpiluenta tulee joka tapauksessa kuultavaksi 1. kesäkuuta. Sitten nähdään, millaista jälkeä saavat aikaiseksi ja miten yleisö ottaa projektin vastaan – mikäli kysyntää löytyy, ei olisi lainkaan ihme, jos ryhmä jatkaisi Priestin kimpussa jatkossakin. Katsotaan!