Mihin katosi Princen kitara Rock and Roll Hall of Famen all stars -esityksessä? Mysteeri on viimein ratkennut

https://www.youtube.com/watch?v=6SFNW5F8K9Y

Vuonna 2004 Rock and Roll Hall of Fame -palkintoseremonioissa esiintyi all stars -kokoonpano, johon kuuluivat muun muassa Tom Petty, Jeff Lynne, Steve Winwood, George Harrisonin poika Dhani sekä Prince. Ryhmä esitti George Harrisonin muistolle While My Guitar Gently Weeps -klassikon, johon Prince toimitti historiankirjoihin jäävän eeppisen kitarasoolon, jota on sittemmin muisteltu muun muassa Guitar Playerissa Pettyn ja rumpali Steve Ferronen toimesta.

Esitys muistetaan paitsi naamat sulattaneesta soolosta, myös suuresta mysteeristä ja kysymysmerkistä: mitä tapahtuu Princen kitaralle esityksen lopussa? Prince nimittäin kävelee kappaleen päättyessä lavan reunalle, ottaa kitaran käteensä, heittää sen ylös – ja soitin katoaa kuin tuhka tuuleen. Jopa Steve Ferrone sanoo itsekin aina ihmetelleensä, mitä kitaralle oikein tapahtui ja hän sentään oli tapahtumahetkellä lavalla.

Nyt tähän lukuisia teorioita ja vitsejäkin herättäneeseen suureen mysteeriin on saatu selvyys. The Current -sivusto uutisoi Paisley Park Celebration -tapahtumaan osallistuneen, muusikkoneron kitarateknikkona toimineen Takumi Suetsugun kertoneen, mitä hämmentävässä lopussa oikein tapahtuu.

Princellä oli usein tapana heitellä kitaroitaan yleisöön ja teknikon tehtävä oli ottaa lentäviä soittimia vastaan. Suetsugu sanoo seisoneensa leisön joukossa eturivissä myös Hall of Fame -esityksen aikana ja napanneen kopin muusikkoneron kitarasta – ja antaneensa soittimen sitten yleisön joukossa olleelle Oprah Winfreylle.

People Of Paisley Park -Facebook-ryhmä tarkensi myöhemmin Oprahin kuitenkin antaneen MadCat Hohner -kitaran takaisin Princelle Suetsugun välityksellä. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis!