Mikä on Guns N’ Rosesin kaikkien aikojen huonoin biisi? GNR:n tuotanto laitettiin paremmuusjärjestykseen

18.1.2024 12:41

Taas on Ultimate Classic Rock kunnostautunut pitkien listauksien saralla. Kaikenlaisia asioita paremmuusjärjestykseen mielellään asetteleva verkkomedia on keksinyt listata kaikki Guns N’ Rosesin 84 levytettyä kappaletta (mukana coverit) kehnoimmasta parhaaseen, ja mikäli tätä listaa on uskominen, GNR:n tuoreimmat tekeleet eivät liiemmin hurraa-huutoja ansaitse.

Koko listan pannanpohjimmaisena nimittäin on vuonna 2021 julkaistu kappale Absurd, joka oli myös ensimmäinen Axl Rosen, Slashin ja Duff McKaganin yhdessä levyttämä Guns N’ Roses -biisi 27 vuoteen. ”Absurdilla on mukana kaikki palaset, mitä uudelta GNR-biisiltä kaipaa – Axl Rosen läpitunkevat ulvaisut, Slashin kirskuvaa kitarointia ja McKaganin jyliseviä bassolinjoja. Harmi vain, että siitä kaikesta on kasattu hämmentävän hahmoton, raastava sekasotku”, toimittaja Matthew Wilkening kirjoittaa.

Listan häntäpään muita levytyksiä ovat (kehnoimmasta parempaan päin lueteltuna) viime vuonna julkaistu The General, The Spaghetti Incident -coverlevyn Charles Manson -laina Look at Your Game Girl, Use Your Illusion II:n kummallinen päätösbiisi My World sekä T.Rexiä ja Soundgardenia yhdistellyt coverpläjäys Buick Mackane (Big Dumb Sex). Heikompi aines koostuu ylipäätään voittopuolisesti viime vuosien uusista biiseistä, Spaghetti Incident -esityksistä sekä Chinese Democracy -aikojen puuhista.

Entäs ne parhaat biisit sitten? Listan huippusijat eivät hirveästi yllätyksiä tarjoa: viiden kärjessä ovat Estranged, Civil War, Sweet Child o’ Mine, Paradise City ja ykkösenä Welcome to the Jungle. Välillä se ekan levyn eka biisi nyt vain oikeasti on bändin paras, minkäs tuolle mahtaa. Siitä soimaan!

Lisää luettavaa