Mikä on Johan Heggin oma salainen Amon Amarth -suosikki? ”Minä hemmetti soikoon rakastan sitä biisiä”

31.10.2022 14:48

Amon Amarthille on ehtinyt kertyä jo kunnioitettava levykatalogi. Bändi on julkaissut 12 albumia 24 vuoden aikana, eli kaikkia yleisön ja bändin omia suosikkeja ei millään kerkeä soittaa pari tuntia pitkän konsertin aikana. Onko näillä levyillä mukana mitään vähemmälle huomiolle jääneitä biisejä, mitä yhtye itse arvostaa mutta joita ei keikalla tavallisesti kuulla?

Laulaja Johan Hegg kertoo Metal Injectionin haastattelussa, että hänellä ainakin on yksi tällainen kappale mielessään. Kysymyksessä on The Avenger -kakkosalbumilla (1999) julkaistu Legend of a Banished Man, jota Hegg haluaisi mielellään esittää useamminkin.

”Tietysti se kärsii huonosta tuotannosta, ja se oli vähän epäsiisti kun äänitimme sen”, Hegg sanoo. ”Se on Avengerin viimeinen biisi, ja siinä on valtavasti potentiaalia. Tuntuu aina hienolta soittaa se keikalla. Siinä on sellainen todella raskas jytke. Minä hemmetti soikoon rakastan sitä biisiä. Minusta se on yksi kohokohtamme, jota emme soita juuri koskaan.”

Metal Injectionin selvityksen mukaan Legend of a Banished Man on kuultu keikalla vain 17 kertaa kaikkien näiden vuosien aikana. Katsotaan, voisiko biisi tehdä vielä comebackin – kukaties siitä voisi levyttää päivitetyn version jonkun julkaisun bonukseksi?

Lisää luettavaa