Mikä on kaikkien aikojen kehnoin Van Halen -albumi? Tässä yksi arvovaltainen mielipide

10.1.2024 10:27

Van Halen ehti julkaista lähes 50-vuotisen uransa aikana kaksitoista studioalbumia. Mukana on puhdasverisiä klassikkoja ja vastaavasti aika unohdettavaa kamaa, ja nyt Ultimate Classic Rock on keksinyt pistää levyt tanakasti paremmuusjärjestykseen. Siispä mikä albumi jäi pannanpohjimmaiseksi, ja mikä vastaavasti nousi kärkisijalle?

Van Halenin heikkotasoisin levy on maineikkaan musiikkisivuston listauksessa vuoden 1998 Van Halen III. Levy muistetaan erityisesti siitä, että se on ainoa albumi, jolla laulajana toimii Extremestä Van Haleniin hetkeksi siirtynyt Gary Cherone. III on myös Van Halenin toiseksi viimeinen levy ja viimeinen, jolla basisti Michael Anthony oli mukana. Anthonyn soitantaa kuultiin vain kolmella kappaleella, eli aikamoisessa käymisvaiheessa oli yhtye tuolloin. Levyn menestyneimmän singlen Without Youn videon voi katsoa alta:

Entä paras levy sitten? Ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä, että kärkisijan nappasi vuonna 1978 julkaistu Van Halen -debyyttialbumi. Levy pisti koko rockmusiikin (ja erityisesti kitaransoiton) sääntökirjan uusiksi, ja kappalemateriaali on vakuuttavaa luettavaa: kun heti neljä ensimmäistä biisiä ovat sellaiset ikivihreät kuin Runnin’ with the Devil, Eruption, Kinks-laina You Really Got Me ja Ain’t Talkin’ ’bout Love, on siinä melkoinen värisuora jo kasassa. Siitä ensin mainitun musiikkivideo pyörimään:

Lisää luettavaa