”Mikä v*ttu teitä vaivaa?” – Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos sai Mobyn polttamaan päreensä sitten aivan totaalisesti

Dance-musiikin suurvisiiri Moby ei katsonut hyvällä Donald Trumpin valintaa Yhdysvaltojen 45. presidentiksi. Tapahtumista kimmastuneena mies kynäili tulikivenkatkuisen avoimen kirjeen Billboardiin, jossa sanoja ei juuri säästelty. Alla valittuja paloja miehen sanan säilän sivalluksista.

”Amerikka, miksi pelkäät todisteita?”, Moby otsikoi ja antaa sitten palaa: ”Poltatte savukkeita ajatellen naivisti, ettei se koidu kohtaloksenne. Syötte roskaa uskoen, että se ei tee teitä sairaiksi ja ylipainoisiksi ja nyt olette valinneet Donald Trumpin.”

”’Kristityt’ ja perhearvoja vaalivat äänestäjät äänestivät joukolla kaksi kertaa eronnutta miestä, joka avoimesti kerskailee uskottomuudellaan ja suorittamallaan seksuaalisella ahdistelulla. 30% latinoista auttoi valitsemaan miehen, joka on parjannut heitä rutiininomaisesti ja kutsunut meksikolaisia raiskaajiksi. 45% naisista auttoi valitsemaan miehen, joka kehuskelee heidän kourimisellaan ja joka on kutsunut naisia ’porsaiksi’ ja ’vätyksiksi’. –– Tämä on Amerikka, joka on valinnut vähäjärkisen, rasistisen naisvihaajan.”

Moby ei kuitenkaan usko Trumpin vaalikampanjansa aikana väläyttelemien lupausten toteutuvan. ”Teollisuuden työt eivät tule takaisin. Muuria ei rakenneta. Hillary ei joudu lukkojen taakse”. Vuodatuksensa mies päättää silti suorastaan profetaalisissa tunnelmissa: ”Tässä ovat kuitenkin faktat: roskaruoka tekee sinusta lihavan ja tappaa sinut. Savukkeet aiheuttavat syöpää. Donald Trump on rasistisen naisvihaaja, joka on epäonnistunut lukemattomissa liiketoimissa ja josta tulee huonoin presidentti, jota maamme on kuunaan nähnyt.”

Voit käydä lukemassa Mobyn kirjeen kokonaisuudessaan täältä.