Mikäpä olisi joulukuuta parempi aika muistella kesäyön romanssia? Ensinäytössä Michael Bleun suventuoksuinen lyhytelokuva

19.12.2022 12:19

Nyt kun talvipäivänseisaus on ihan nurkan takana, on luonnollisesti sopiva aika pohtia hieman kesäromansseihin liittyviä asioita. Laulaja-lauluntekijä Michael Bleu julkaisi kesäkuussa Suomi-iskelmälle kunniaa tehneen albumin Kesäyön romanssi, jolla kuultiin pääsääntöisesti 1960-luvun musiikkia. Samalla Bleu toteutti levyyn kytkeytyvän lyhytelokuvan, joka tulee nyt ensi-iltaan Soundin verkkosivuilla. Katso ylempää!

Videoteos nojaa Kesäyön romanssin kappaleisin ja teemoihin, ja sen keskiössä on Toivon (Otto Pirttiperä) ja Merin (Emilia Mäenmaa) kesäinen rakkaustarina. Tarina saa alkunsa Helsingin Kruununhaan Tervasaaressa, jossa Michael Bleu yhtyeineen on vetämässä keikkaa Antti Aution operoidessa laulajana. Narratiivi syntyy levyn kappaleista, jotka vievät tarinaa eteenpäin aina riemukkaasta ensitapaamisesta rakkauden ryppyihin ja alakuloon.

Michael Bleu toimii itse elokuvan tuottajana, käsikirjoittajana, ohjaajana, leikkaajana sekä toisena kuvaajana. Bleun lisäksi kameraa on käyttänyt Karri Liikkanen. Bleu myös roolitti kaikki elokuvan näyttelijät, ja roolitus suoritettiin voittopuolisesti sosiaalisen median kautta.

Michael Bleun Facebook-sivu löytyy täältä ja Instagram-profiili täältä. Artistin aiempia, kiitettävällä pieteetillä tehtyjä videoita voi katsoa Youtubesta.

Lisää luettavaa