”Miksi sinä et laula Iron Maidenissa?” – Brittihevijätin kitaristi Adrian Smith yllätti veteraanirokkarin äänellään

24.5.2024 09:26

Thin Lizzy -kitaristi Scott Gorham ylistää Iron Maiden -kollegansa lauluääntä.

Gorham työskenteli Maidenista tutun Adrian Smithin kanssa Psycho Motel -yhtyeen vuoden 1997 Welcome To The World -levyllä. Kaksikon tykittelyä voi kuulla I’m Alive -kappaleella.

”Olen suuri Adrian Smith -fani”, kitaristi sanoo Eonmusicin haastattelussa. ”Hän soitti minulle demoja levyltä, jonka aikoi äänittää.”

Vuonna 1990 Iron Maidenista lähtenyt Smith ei ollut tuolloin vielä liittynyt takaisin bändiin, jossa lauloi Bruce Dickinsonin korvannut Blaze Bayley.

”Kuuntelin hänen ääntään ja sanoin: ’Adrian, miksi sinä et laula Iron Maidenissa? Ryhdy laulajaksi!'”, Gorham kertoo. ”Hänellä on mahtava ääni. Viis siitä, että hän on loistava kitaristi – ja sitä hän todella on – se jätkä osaa laulaa!”

Smith ei kuitenkaan innostunut ajatuksesta.

”Hän sanoi: ’Ei, keulakuvana on aivan liikaa paineita, täytyy jutella kaikille joka ilta ja kaikkea. Ei, ei, pelkkä kitaransoitto sopii minulle ihan hyvin.'”, Gorham muistelee.

Phil Lynottin kaltaista yleisön vangitsijaa vuosikausia seurannut Gorham ymmärsi tämän hyvin.

”Tajusin sen, sillä olin seurannut Philiä ilta illan perään, ja nähnyt kuinka hän kykeni aina kutistamaan yleisön, oltiin sitten kuinka isolla areenalla tahansa. Hän pystyi pienentämään porukan ja ottamaan kaikki mukaan. Se on ihan oma taiteenlajinsa. Monilla keulakuvilla kestää kauan päästä siihen pisteeseen, joten ymmärsin mitä Adrian sanoi, mutta olen edelleen sitä mieltä, että hänen pitäisi äänittää ja laulaa enemmän.”

Smith liittyi takaisin Maideniin vuonna 1999. Miehen laulua voi kuitenkin kuulla tätä nykyä Smith/Kotzen-projektissa.

Lisää luettavaa