Millainen on ”hyvä psykopaatti”? Bruce Dickinsonin podcastissa haastatellaan yhtä tällaista

EPA-EFE / Juan Ignacio Roncoroni / AOP

Bruce Dickinsonin ja psykologi Kevin Duttonin isännöimä Psycho Schizo Espresso -podcast on edennyt jo kuudenteen osaansa. Uusimmassa jaksossa pohditaan, millainen on niin kutsuttu ”hyvä psykopaatti” – tai siis henkilö, jonka toimenkuvassa psykopaatin tunnekylmyydestä on etua.

Yksi tähän kategoriaan sopiva henkilö on otettu haastateltavaksikin. Steven Billy Mitchell alias Andy McNab on entinen Britannian maavoimien erikoisjoukkojen jäsen, joka palveli Persianlahden sodassa 1990-luvun alussa ja on armeijauransa jälkeen kirjoittanut useita kirjoja. Mitchell ja Dutton julkaisivat vuonna 2014 yhdessä teoksen The Good Psychopath’s Guide to Success, jossa havainnollistetaan, miten psykopatiaan liittyvät myötäelämiskyvyn ja syyllisyydentunnon puutteet voivat olla eduksi esimerkiksi sotilastehtävissä. Kaipa tuosta samasta asiasta riittää runsaasti esimerkkejä vaikkapa politiikan ja liike-elämän piiristä.

Tarkasta uusi jakso alapuolelta. Dickinsonin voi nähdä Suomen kamaralla Iron Maidenin kanssa ensi kesän Rockfestissä 4. kesäkuuta.