Millainen yhtye on raskaan musiikin superkokoonpano Waste Of Space Orchestra? – Shamaanin ääni kertoo

Dark Buddha Rising ja Oranssi Pazuzu paiskaavat kättä mielenkiintoisen yhteisprojektin äärellä.
21.12.2018 10:57

Kuten eilen uutisoitiin, julkaisee Dark Buddha Risingin ja Oranssi Pazuzun muusikoiden muodostama Waste Of Space Orchestra debyyttialbuminsa huhtikuussa Svart Recordsin kautta. Dark Buddha Risingin Vesa Ajomo – joka vastaa orkesterissa kitaroinnista ja toimii ”shamaanin äänenä” – avasi hieman 10-jäsenisen kokoonpanon ja tulevan levyn taustoja Soundin Timo Isoaholle tänään ilmestyneessä lehdessämme.

– Ryhdyimme visioimaan Waste Of Space Orchestraa kesällä 2017. Kirjoitimme materiaalia ensin omissa kammioissamme ja pikku hiljaa aloimme tuoda materiaalia treenikämpälle kaikkien kuultavaksi. Kun musiikkia tulkitsee kymmenen ihmistä, kappaleiden sovittaminen on melkoisen työn takana, eikä jammailun varaa pahemmin jää. Biisit syntyivät kuitenkin luontevasti, eikä tekeminen ollut mitään naama irvessä vääntämistä, Ajomo kertoo.

Idea orkesterin perustamiseen tuli hollantilaisfestivaali Roadburnin järjestäjiltä ja yhtyeen tunnin mittainen ensiesiintyminen nähtiin festareilla viime huhtikuussa. Debyyttialbumi ei kuitenkaan ole livetaltiointi kyseisestä keikasta vaan kappaleet on äänitetty myöhemmin studio-olosuhteissa. Millaista sitten Waste Of Space Orchestran materiaali on?

– Se on raskasta, progressiivista, eeposmaista, psykedeelistä ja hetkittäin kevyempääkin… Mukana on kummankin pääbändin biiseistä tuttuja elementtejä, mutta samaan aikaan Waste Of Space Orchestra kuulostaa erilaiselta ja omanlaiselta.

Luvassa on ainakin yksi levynjulkaisukeikka Suomessa, mutta muuten orkesterin livesuunnitelmat ovat auki.

Lisää luettavaa