Artisti: Dark Buddha Rising

Melkoinen superkokoonpano: Oranssi Pazuzu + Dark Buddha Rising = Waste of Space Orchestra

Nyt on tarjolla mielenkiintoisia uutisia kolkon, kosmisen ja mystisen musiikin ystäville. Ulkomaillakin kiitosta kerännyt Oranssi Pazuzu löi hynttyyt yhteen toisen arvostetun kotimaisen mystikkoryhmän Dark Buddha Risingin kanssa, ja keväällä julkaistaan osapuolten yhteinen hengentuotos nimeltä Syntheosis.

Jalometallin ohjelma lähes valmis – Uusimpien kiinnitysten joukossa pioneeriverta, perinteitä ja psykedeliaa

Oulun Kuusisaaressa 15-vuotista taivaltaan 8.-9. heinäkuuta juhlistava metalliväelle suunnattu Jalometalli-festivaali on julkaissut läjän uusia esiintyjiä. Julkistusten myötä festivaalin ohjelma alkaa olla viimeisiä silauksia vaille valmis.

Jumitusta, kaahausta ja foliohattuja – High On Fire & Dark Buddha Rising | 30.10. Korjaamo, Helsinki

Korjaamo kuulosti etukäteen ehkä hieman oudolta paikkavalinnalta High On Firen kaltaisen stonerjyrän keikalle. Varsinkin kun lämppäriksi Matt Pike ja kumppanit saivat vielä täyslaidallisen drone/sludge/doomia Dark Buddha Risingin muodossa. Korjaamon kolkko halli täyttyi kuitenkin hyvällä juhlatuulella olleella metalliväellä, joka ei ördännyt änkyräkännissä vaan oli oikeasti tullut katsomaan bändejä. Jopa Dark Buddha Rising keräsi lämppäriksi poikkeuksellisen suurehkon yleisön, vieläpä ottaen huomioon yhtyeen genren.