Melkoinen superkokoonpano: Oranssi Pazuzu + Dark Buddha Rising = Waste of Space Orchestra

20.12.2018 12:06

Nyt on tarjolla mielenkiintoisia uutisia kolkon, kosmisen ja mystisen musiikin ystäville. Ulkomaillakin kiitosta kerännyt Oranssi Pazuzu löi hynttyyt yhteen toisen arvostetun kotimaisen mystikkoryhmän Dark Buddha Risingin kanssa, ja keväällä julkaistaan osapuolten yhteinen hengentuotos nimeltä Syntheosis.

Uuden kokoonpanon nimi on Waste of Space Orchestra, ja se todellakin koostuu kaikista molempien yhtyeiden jäsenistä. Kaikkiaan bändissä soittaa siis kymmenen muusikkoa. Siinäpä miksaajille mietittävää keikkaolosuhteissa.

Orkesterin Syntheosis-albumin sisältö on jo kertaalleen kuultu livenä. Tuotos on alun perin tilausteos Roadburn-festivaalille, ja se esitettiin tapahtuman päälavalla keväällä 2018. Tuleva albumi ei kuitenkaan ole livetallenne, vaan eri studioissa Julius Maurasen avulla tallennettu eepos. Tiedotteessa julkaisua kuvaillaan näin:

Kymmenosaista, tunnin mittaista teosta voi lähestyä joko kiehtovana, psykedeelisenä metallialbumina tai haastavana suurena 9-osaisena tarinana, jossa sukelletaan kolmen syvempiä totuuksia etsivän olennon tietoisuuteen.

Shamaani (Vesa Ajomo) näkee piinaavia visioita ihmiskunnan tulevaisuudesta. Etsijä (Juho Vanhanen) etsii totuutta vieraista ulottuvuuksista salatuin keinoin. Riivaaja (Marko Neuman) korruptoi muita ja pakottaa heidät kieroihin suunnitelmiinsa.

Seremonian aikana avautuu portaali, joka imaisee kolmikon vieraaseen todellisuuteen, jota kansoittavat aivoja halkovat värimyrskyt ja minää mitätöivä audioväkivalta. Kolmikko on lopulta pakotettu löytämään tasapainon ja tulee samalla sulauttaneeksi mielensä yhdeksi kollektiiviseksi tietoisuudeksi.

Svart Records julkaisee Syntheosis-albumin cd:nä, tuplavinyylinä ja digitaalisesti 5. huhtikuuta. Katso levyn traileri ylempää.

Lisää luettavaa