Millaista musiikkia esittää Kyyria-kitaristi Mikael Vehkaohja nykyään? Hittawanin-yhtyeeltä uusi biisi

15.1.2024 10:18

Kyyrian riveistä tuttu Mikael Vehkaohja puuhaa musiikkia nykyään Hittawanin-orkesterin riveissä. Kitaristi on siirtynyt varsin erityylisen musiikin pariin, sillä Hittawanin on päivitettyä kansanmusiikkia soittava yhtye, jonka kappaleissa vanha lauluperinne yhdistyy moderniin popiskelmään ja arabimusiikkiin. Bändin jäsenistö löytää musiikistaan vaikutteita niin Radioheadista, Värttinästä kuin Acid Arabista.

“Kyyrian hajottua aloin pohtia, mitä kitara minulle merkitsee. Sain inspiraatiota idästä ja pitkän tien kautta kiinnostuin myös muista kitaraperheen soittimista, esimerkiksi busukista”, Vehkaoja kertoo tiedotteessa.

Kalevalan tarinoiden taustat ulottuvat aina busukin syntysijoille. Hittawanin ammentaa inspiraatiota tarinoista, jotka jätettiin ulos Kalevalasta.

“Alkuperäinen Kalevala oli tärkeä kansallisvaltion rakentaja, mutta 2020-luvulla sillä on laajempi tehtävä. Se auttaa meitä ymmärtämään suomalaista identiteettiä laajemmin. Olemme osa suurta jatkumoa, joka ei tunne valtion rajoja”, Vehkaoja kirjoittaa.

Hittawanin julkaisi viikonloppuna neljännen singlen tulevalta debyyttialbumiltaan. Kuuntele levyn rauhallisempaa osastoa edustava Pääsyläinen-kappale alempaa. Yhtyeessä soittavat Vehkaojan lisäksi Lotta-Mari Heiskanen (viulu), Sami Karkar (perkussiot), Juha Lauronen (rummut), Antti Kailio (basso, syntetisaattori) ja Anna Afra (sormisymbaalit, tribal fusion -tanssi).

Lisää luettavaa