Millaista oli rundata voimainsa tunnossa operoineen Panteran kanssa 90-luvulla? Clutch-rumpali muistelee

Pantera

Harva yhtye teki 1990-luvulla yhtä selvää jälkeä keikoillaan kuin groove metal -suuruus Pantera. Clutch-rumpali Jean-Paul Gaster pääsi näkemään teksasin hurjien otteita lähietäisyydeltä, kun reissasi yhtyeineen alkuvuodesta 1997 Pohjois-Amerikan kiertueella näiden lämmittelijänä.

Gaster kertoi kokemuksistaan Joshua Toomeyn luotsaamalle Talk Toomey -podcastille.

”[Pantera] oli noihin aikoihin jotain, mitä en ollut aiemmin nähnyt”, Gaster kertoo. ”Katsoin joka ikisen keikan ja se voima, jonka bändi onnistui lavalla taikomaan, oli tajunnan räjäyttävää. Bändin jätkät olivat aivan mahtavia — he olivat vaatimattomia ja iloisia siitä, että olimme mukana rundilla. He olivat todella, todella ystävällisiä meitä kohtaan. Ja ne keikat joita soitimme olivat uramme siihen mennessä isoimpia. Yksi keikka, joka muistuu erityisenä mieleen, oli Brownsvillessä, Teksasissa. Emme ole koskaan sen jälkeenkään soittaneet niin etelässä. Yleisö oli aivan liekeissä.”

”Monien mielestä he olivat tuolloin huipulla, heillä oli kataloginsa, liveshow oli viimeisen päälle ja kaverit olivat vain yksinkertaisesti liekeissä”, mies jatkaa. ”Minulla on vain hyviä muistoja tuolta kiertueelta. Olisi todella hienoa tehdä jotain samankaltaista tänä päivänä. Se ei tietenkään ole mahdollista, mutta se oli upea rundi ja olimme todella onnellisia saadessamme olla osa sitä.”

Clutchin keulamies Neil Fallon vahvisti hiljattain orkesterin aloittaneen biisinkirjoitusprosessin vuonna 2018 julkaistun Book Of Bad Decisions -albumin seuraajalle.