Millaista on koe-esiintyä AC/DC:n edessä? Bändiin ehdolla ollut laulaja kertoo kokemuksestaan

Kevin Nixon / Future / Shutterstock / AOP

Työhaastattelut voivat olla aika hermoja raastavia tilaisuuksia, mutta Phil Conalane joutui pari vuotta sitten aivan erityisen hiostavaan tilanteeseen. Blackwater Conspiracy -yhtyeen keulakuva nimittäin päätyi ehdolle AC/DC:n laulajaksi, kun Brian Johnson joutui sivuun yhtyeestä vuonna 2016.

Conalane kertoo Classic Rockin artikkelissa, millainen urakka häntä aussijättiläisen testissä odotti. Kaikki alkoi irlantilaislaulajan mukaan siitä, kun hän sai Facebookissa paikalliselta promoottorilta viestin, jossa kysyttiin hänen yhteystietojaan.

”Kerroin, etten tavallisesti annan noin vain tuollaista informaatiota. Ajattelin kuitenkin, että kaverini Blackberry Smoke -yhtyeessä soittavat Dublinissa myöhemmin, kenties he tarvitsevat meitä lämmittelijöiksi. Niinpä annoin pyydetyt tiedot”, Conalane kertoo.

Seuraavana aamuna sähköpostissa odottikin sähköposti Los Angelesista. AC/DC:n edustaja kysyi, voisiko hän soittaa Conalanelle mahdollisimman pian. Hämmästyksestä selvittyään Conalane ajatteli, että kenties hänen yhtyeensä pääsisikin itsensä AC/DC:n lämmittelijäksi.

Niin ei käynyt, vaan puhelu osoittautui vielä hurjemmaksi. Conalanelle kerrottin, että Brian Johnson oli joutunut jättämään AC/DC:n ja Angus Young tahtoi jamitella hieman hänen kanssaan. Kuusi päivää myöhemmin mies olikin Yhdysvaltain Atlantassa, missä AC/DC:n kiertuemanageri selitti, mitä tuleman piti.

”AC/DC lähetti limusiinin hakemaan minut lentokentältä, ja minut vietiin viiden tähden hotelliin. Siellä kiertuemanageri kertoi, että seuraavana aamuna minut haettaisiin kello yksitoista harjoitustilaan, ja homma etenisi sitten siitä.”

Treeniksellä Conalanea odotti massiivinen näky: tilaan oli kasattu käytännössä koko AC/DC:n lavarakennelma Marshall-seinämineen kaikkineen. Korvamonitorin asettamisen jälleen paikalle saapuivat ensin Cliff Williams, Chris Slade ja Stevie Young, ja tovin kuluttua Angus Young seurasi perässä.

”Siinä vaiheessa minua alkoi hermostuttaa todella. Hän tuli saman tien luokseni ja sanoi: ’Moi Phil! Olen Angus. Kiitos kun pääsit paikalle, arvostan sitä todella.'”

Bändi hörppäsi kupilliset teetä, ja sitten laulajakokelaalta kysyttiin, millä biisillä hän tahtoisi aloittaa.

Rock or Bust -kiertueen settilista oli kiinnitetty rumpukorokkeeseen, ja kysyin, voisimmeko aloittaa Hell Ain’t A Bad Place to Bellä. Seuraavan kuuden tunnin ajan kävimme läpi listan kappaleita, ja pidimme tupakka- ja teetauon aina neljän tai viiden biisin välein. Angus sai minut tuntemaan oloni hyvin rentoutuneeksi, ja tauoilla juttelimme niitä näitä”, Conalane kertoo.

”AC/DC:n treenikämpän äänenvoimakkuus on jotain uskomatonta. Ja jokainen niistä Anguksen 14 Marshallista oli kytketty ja soi täydellä teholla.”

Conalanelta kysyttiin, voisiko tämä tarvittaessa saapua uudelleen paikalle, mikä sai laulajan toiveet heräämään. Viikkoa myöhemmin hän sai kuitenkin sähköpostin, jossa Angus kiitteli häntä pitkästä matkasta Yhdysvaltoihin sekä hyvin menneesä jamisessiosta, mutta samalla viestissä mainittiin, että Axl Rose onkin käytettävissä laulajan tehtäviin.

”Voin vain sanoa, että Angus ja koko bändi olivat mitä mukavimpia tyyppejä. Minua kohdeltiin ystävällisesti ja arvostuksella. Siitä on jo neljä vuotta aikaa, mutta olen heihin edelleen yhteydessä”, Conalane kertoo.

Asiallisen kuuloista menoa! Ja epäilemättä melkoinen muisto lapsenlapsille kerrottavaksi. Nyt kun vielä saataisiin kuulla, milloin se huhuttu uusi albumi saataisiin kuultavaksi.