Millaista on työskennellä Dave Mustainen kanssa? Megadeth-rumpali pyysi neuvoja asiantuntijalta – Lars Ulrichilta

25.10.2018 08:34

Kun Lamb of Godin Chris Adler sai jokunen vuosi sitten mahdollisuuden soittaa Megadethin kokoonpanossa, rumpali päätti varustautua tilanteeseen kunnolla. Dave Mustainella on tunnetusti maine varsin jyrkkänä tyyppinä, ja Adler halusi tietää, millaiseen kouluun hän oli oikein kirjautumassa. Niinpä hän keksi kysyä neuvoa joltakulta, joka on ollut Mustainen kanssa samassa yhtyeessä aikaisemmin – ja kukapa olisi tässä parempi auktoriteetti kuin Mustainen nuoruusvuosien bändikaveri Lars Ulrich.

Lamb of Godin ja Metallican miehistöt olivat tutustuneet yhteisen kiertueen aikana, ja Adler oli tullut Ulrichin kanssa ilmeisesti hyvin juttuun. Ulrich nimittäin tarjosi kollegalleen mielellään muutamia vinkkejä.

”Lars kertoi minulle, että Dave on todellisuudessa pehmoinen nallekarhu. Hän on tosi mukava, ihan oikeasti”, Adler kertoo Metal Injectionin podcastissa.

”Mutta hän on myös äärimmäisen päättäväinen. Hänellä on mielessään tarkka visio bändistä, ja mikään sen ulkopuolella ei tule kuuloonkaan. Minusta se on hienoa. Tiedän sen tunteen. Olen omalla urallani noussut samanlaisella asenteella, ja siksi Dave ja minä tulimmekin hyvin toimeen.”

”Tuollainen asenne ei tietenkään takaa sitä, että sinulla olisi riittävästi ihmissuhdetaitoja saadaksesi homman toimimaan, tai että olisit kyllin taitava saavuttaaksesi tavoitteesi. Nämä ovat vaikeita asioita, joita me kaikki joudumme käsittelemään siinä, mitä ikinä teemmekin. Tiedät, mihin haluat päästä, näet sen jo horisontissa – ja tällä tavalla voit oikeasti päästä maaliin, jos vain uskot itseesi ja hoidat homman.”

Mustainen luonteesta liikkuu toki ilkeämielisempiäkin kertomuksia, mutta tässä olisi nyt yksi näkemys. Adler oli mukana Megadethin viimeisimmällä albumilla Dystopia (2016), mutta joutui jättäytymään levyn kiertueelta pois kesken kaiken Lamb of God -kiireiden vuoksi. Nykyään Megadethin rumpupatteriston takana operoi belgialainen Dirk Verbeuren.

Lisää luettavaa