Millaista on työskennellä Roger Watersin kanssa? ”Hän osaa olla julma”, sanoo entinen kiertuekitaristi

20.9.2022 16:12

Terence ”Snowy” White on ehtinyt olla pitkällä urallaan monessa mukana. Hän oli Thin Lizzyn vakituinen jäsen vuosina 1980–82, ja soittipa hän 1970-luvun loppupuolella Pink Floydin kiertuekitaristinakin. Tämän pestin johdosta hän pääsi Roger Watersin bändiin vuosina 1990–2016, ja lisäksi mies on julkaissut pitkän rivin soololevytyksiä ja niin edelleen.

Classic Rock jututti Whitea tämän pitkän uran tiimoilta, eikä toimittaja malttanut olla utelematta vähän Roger Watersistakin. Entinen Pink Floyd -johtaja kun tunnetaan kaverina, joka ei epäröi käyttää tarvittaessa kovaa kieltä, ja Whitelta kysyttiin, onko tälle maineelle katetta.

”Roger osaa olla julma. Hän menee välillä sellaisiin mielensä sopukoihin, ettei hän siedä mitään hölmöilyä. Mikä on ihan ymmärrettävää”, White sanoo,

”Hän ei siedä typeryksiä tai ketään, joka ei hoida hommaansa. Tällaisille hän saattaa olla aika kiukkuinen. Mutta jos työskentelet hänen kanssaan ja teet parhaasi, sinua kohdellaan hyvin. Silloin hän on mukava.”

Mitenkähän mahtaisi kuulua David Gilmourin vastaus nykypäivänä tähän asiaan? Aiemmin 2000-luvulla näytti jo siltä, että Waters ja Gilmour saattaisivat saada riitansa ratkottua, kun kaksikko mahtui välillä samalle lavallekin. Asiassa otettiin sitten reilusti takapakkia, kun Waters yritti pitää ”rauhanneuvottelun” Gilmourin ja Nick Masonin kanssa joskus 2010–20-lukujen taitteessa. Se yritys meni ilmeisesti sen verran poskelleen, ettei sen paremmin Gilmour kuin Waters halua olla missään tekemisissä toisen osapuolen kanssa.

Lisää luettavaa