Miltä näyttävät koronapandemian vaikutukset kotimaan festivaalikenttään lukuina? – Varsin karuilta

7.9.2020 21:08

Kuluneen vuoden alkupuolella maailman täysin sekaisin laittanut koronavirus on aiheuttanut tapahtuma-alalle valtavat tappiot. Pandemia on aiheuttanut alalla runsaasti työttömyyttä ja epävarmuutta, mutta miltä sen vaikutukset näyttävät puhtaasti lukuina tarkasteltuna? Suomen musiikkitapahtumien verkosto ja etujärjestö LiveFIN ry on julkaissut infografiikan, josta tilanne ilmenee kaikessa karuudessaan.

Livefin arvioi, että koronan vuoksi festivaalien, jotka muodostivat vuonna 2019 elävän musiikin alan kokonaisarvosta yli 40 %, liikevaihdosta menetettiin tänä huimat vuonna 94 %, eli noin 180 miljoonaa euroa. Huima on myös peruutettujen festivaalien määrästä kertova luku – Suomessa jäi nimittäin niitä tänä kesänä toteutumatta noin 265.

Livefinin toimialakyselyn mukaan vuosi 2019 oli vielä monien vastaajien mukaan tavanomaista parempi. Tulevaisuus on kuitenkin epävarma.

”Vuosi 2021 näyttää millaisena uusi maailman aukeaa. Onko paluuta normaaliin ja mikä on normaali, se määritellään uudestaan. Voi olla, että koronan jäljet näkyvät vielä pitkään.” toimialakyselyn vastauksissa arvioitiin.

Lisää luettavaa