Miltä Queenin hylätty goottiserkku kuulostaa? Mercury Circlen Black Mirrors antaa vastauksen

Jussi Lampi Black Mirrors -videon kuvauksissa.
Elsa Wellamo

Kappale on toinen singlelohkaisu tulevalta debyyttipitkäsoitolta.

Lokakuussa debyyttialbuminsa julkaiseva, Swallow the Sunista tutun Jaani Peuhun kipparoima Mercury Circle on julkaissut tänään albumin toisen singlelohkaisun Black Mirrors, jossa Peuhun mukaan sekoittuvat sydämen asiat ja okkultistinen maailma.

”Biisi alkaa säkeistöllä Nostradamuksen ennustuksesta ja sitten sukelletaan hylätyn ja kummittelevan sydämen synkkään ja harhaiseen maailmaan, jonka ainoat valonsäteet heijastuvat John Deen mustasta peilistä. Musiikillisesti biisi on lähempänä goottirokkia kuin doom metallia. Mietin vähän tätä kirjoittaessa, että miltä voisi Queenin hylätty goottiserkku kuulostaa. Tykkään isoista kertseistä ja kasarin goottikompeista. Sitten vähän hämähäkinseittiä päälle ja tilataan Ranskasta harppuja ja kuiskailua ja go!” säveltäjä-sanoittaja Peuhu avaa.

Soundissa saa nyt ensiesityksensä kappaleeseen tehty musiikkivideo, jonka on ohjannut Ykä Järvinen. Videota tähdittävät muun muassa Jussi Lampi ja Kirsi Ylijoki ja sen kautta osoitetaan tukea myös Pride-kuukaudelle.

”Seksuaalinen tasavertaisuus pitäisi olla itsestäänselvyys nykypäivänä. Halusimme videon synkän yleisilmeen vastapainoksi myös sateenkaaren värejä”, yhtye kommentoi kollektiivisesti.

Mercury Circlen Killing Moons -debyyttalbumi ilmestyy saksalaisen Noble Demon -yhtiön kautta 8. lokakuuta.

Peuhun lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Jussi Hämäläinen (Hanging Garden, The Chant), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö, Sleep of Monsters) sekä Jaska Raatikainen (Children of Bodom).