Ääni tunteille, jotka jättävät usein sanattomaksi – Mercury Circle julkaisi ensimmäisen singlen odotetulta esikoisalbumiltaan

"Tämä biisi on kuvaus siitä kuinka asiat tapahtuvat elämässä kutsumatta ja voivat muuttaa kohtalomme ikuisesti", avaa biisintekijä Jaani Peuhu.

Jaani Peuhun kipparoima, tunnelmallista ja tummaa new doom -musiikkia soittava Mercury Circle julkaisee odotetun debyyttialbuminsa tulevana syksynä. Tänään levyltä on julkaistu sen ensimmäinen singlelohkaisu You Open Up The Earth, jonka kylkeen on tehty myös musiikkivideo. Videon pariin pääset tuosta yläpuolelta.

”Tämä biisi on kuvaus siitä kuinka asiat tapahtuvat elämässä kutsumatta ja voivat muuttaa kohtalomme ikuisesti. Varsinkin näinä uskomattomien vastoinkäymisten aikoina haluamme antaa äänen niille tunteille, jotka usein jättävät meidät sanattomaksi”, kuvailee yhtye.

”Tiesin jo aikaisessa vaiheessa, että You Open Up The Earth on avaussingle tulevan debyyttialbumimme maailmaan. Ei ainoastaan siksi, että laulun sanoma kuvailee niitä tunnelmia, jossa olemme kaikki joutuneet olemaan jo reilun vuoden, vaan myös siksi että se tuntuu oikealta esittelykappaleelta tulevalle albumille; yhdistäen raskaita, tummia ja melodisia elementtejä, välähdyksiä toisista maailmoista ja sekä toivoa”, lisää kappaleen säveltäjä-sanoittaja Peuhu.

Elokuussa 2020 esikois-ep:nsä julkaisseen Mercury Circlen nimekkäässä kokoonpanossa vaikuttavat Swallow The Sunista tutun Peuhun lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Lyhyestä iästään huolimatta yhtye on herättänyt jo kiinnostusta myös maailmalla ja esimerkiksi arvostettu Metal Hammer UK -lehti nosti bändin mukaan viime vuoden lopulla julkaisemalleen mielenkiintoisimpien uusien tulokkaiden listalleen.