Minkä AC/DC-levyn Angus Young itse esittelisi ensimmäiseksi jollekulle, joka ei tunne bändiä?

8.12.2020 08:23

AC/DC on julkaissut pitkän uransa aikana jo komeat 17 studioalbumia sekä useita livelevyjä sun muuta sellaista päälle. Soundissa järjestettiin hiljattain lukijaäänestys siitä, mikä näistä on se kaikkein paras tuotos, mutta minkä levyn Angus Young itse laittaisi soittimeen, jos pitäisi esitellä AC/DC:n ydin jollekulle, joka ei ole bändiä eläissään kuullut?

Sveitsiläinen radioasema SRF 3 keksi kysyä kitaristilta tätä asiaa tuoreessa haastattelussa, ja Angus löytää vastauksen kaukaa 1970-luvulta. Miehen valinta on – kenties hivenen yllättäen – vuonna 1977 julkaistu neljäs albumi Let There Be Rock. Highway to Hellin ja Back in Blackin kaltaiset superklassikot jäivät siis tässä asiassa syrjään. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Valitsen sen siksi, koska veljeni George, joka tuotti albumin, puhutteli minua ja Malcolmia äänityssessioiden alla. Hän kysyi, millaisen levyn haluaisimme tehdä tällä kertaa”, Angus muistelee.

”Malcolm vain katsoi minua ja sanoi: ’Haluan levyn, joka on pelkkää puhdasta hard rock -kitaraa’. Ajattelin, että hyvin sanottu, koska kaikki muut maailmassa kokeilivat muita genrejä. Oli punk-liikettä, oli new wavea, oli kaikenlaista muuta kamaa.”

”Ajattelin vain, että tämä on puhdasta taikaa. Se albumi määritteli minusta AC/DC:n. Silloin aloin tosissaan ajatella, että tämä on upea yhtye.”

Mikäs siinä, hieno valinta! Entä minkä levyn Soundin lukijat sitten nostivat AC/DC:n parhaaksi? tämän asian voi tarkistaa täältä.

Lisää luettavaa