”Minua ovat ahdistelleet ainoastaan valkoiset miehet” – Lily Allen ajautui Twitterissä kiistaan, jossa ei sanoja säästelty

3.1.2017 12:33

Rohkeuden puutteesta ei Lily Allenia ainakaan sovi syyttää. Kun Briteissä raivoaa brexit-äänestyksen jälkimainingeissa raaka keskustelu maahanmuutosta ja rasismista, Allen ei ole epäröinyt puhua aiheesta suutaan puhtaaksi. Ja kuten Suomessakin, maahanmuuttokriittisiä äänenpainoja arvosteleva nainen on takuuvarma maalitaulu sosiaalisen median loanheitolle.

NME raportoi scheissemyrskystä, joka syntyi, kun Allen otti yhteen entisen English Defense League -aktiivin Tommy Robinsonin kanssa Twitterissä. EDL on islamin leviämistä vastustava äärioikeistolainen järjestö.

Riita leimahti, kun Robinson jakoi lehtijutun, jonka otsikossa Turkin taannoisen yökerhoammuskelun tekijä määriteltiin siirtolaiseksi. Allen huomautti, ettei hyökkääjästä tiedetä vielä paljoakaan, minkä johdosta Robinson kutsui poptähteä muun muassa ”vitun idiootiksi”. Ja kuinka ollakaan, toraan yhtyi nopeasti lisää väkeä.

Robinson tivasi Allenilta, onko tämä ”koskaan keskustellut muslimien ahdistelujengien uhrien” kanssa. Allen vastasi, että häntä ovat ahdistelleet ainoastaan valkoiset miehet, joten hänellä todella on kehnommin kokemuksia muslimien seksuaalirikoksista. Allen twiittasi myös, että seksuaalirikollisia ja murhaajia löytyy aivan kaikista kulttuureista uskontoon katsomatta.

Käykääpä lukemassa tuota NME:n sivuille nostettua twiittilitaniaa. Melkoista meininkiä. Ainakin nykypäivänä yleisö pääsee seuraamaan julkimoiden välienselvittelyjä kiitettävän lähietäisyydeltä, kun poptähdet, äärioikeistoaktiivit, Herald Sun -lehden bloggaajat ja ties ketkä ottavat julkisesti yhteen ja kutsuvat toisiaan mitä mielikuvituksellisemmilla haukkumasanoilla.

Internet, mikä ihana paikka vaihtaa sivistyneesti ajatuksia.

Lisää luettavaa