Chilliä fiilistelyä vanhan liiton jazz-miehen ja hiphop-tuottajien kesken – Kuuntele Jussi Halmeen, Mishan ja Monman Brazil

https://www.youtube.com/watch?v=p8WyYVcieaE

Tässäpä taas hieno esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun ennakkoluulottomasti ylitetään niin sukupolvi- kuin genrerajatkin. 1980-luvulta asti niin jazzin kuin funkinkin parissa toiminut pianisti-säveltäjä Jussi Halme sai tuotantoapua nuoremman polven kavereilta kun Misha (Haamu-nimellä räppiä tehnyt Mika Kurvinen) sekä tuottaja Monma tekivät Halmeen kappaleesta tuoreen, modernisti jazzahtavan version.

– Alkuperäinen versio Early Evening In Brazil syntyi rakkaudesta ja fiiiksestä brasialaiseen tunteikkaaseen lattarimusaan, joka on elänyt sisuksissani aina lapsesta lähtien, Jussi Halme kertoo.

– Toteutin originaaliversion tuottajan, säveltäjän ja artistin roolissa muusikkoystäväni Heikki Lehtosen loisteliaan groovaavan bassostemman kera vuonna 2009. Mishan ja Monman uusi, alkuperäistä biisiä kunnioittava jazz-hop-versio hiveli korviani heti ensimmäisestä demosta alkaen uudella raikkaalla tavalla.

Misha x Monma x Jussi Halme -kombinaation Brazil -kappaleen on julkaissut hollantilainen Chillhop Records.