Missä piilee hyvän sävellyksen salaisuus? Dave Mustainella on aiheesta varsin selkeä näkemys

31.7.2023 12:56

Dave Mustaine ennätti hiljattain BBC Radio 4:n Saturday Live -podcastiin juttelemaan kaikenmoisista aiheista, ja nauhalle tarttui hitusen verran musiikkiviisauttakin. Mustaine kertoi muun muassa ajatuksiaan siitä, mitkä seikat oikeastaan tekevät kappaleesta hyvän sävellyksen. Tarkemmin ottaen Mustaine siteeraa muun muassa Michael Jacksonin Thriller-albumin tuottanutta Quincy Jonesia, jonka kanssa Megadeth-porukka aikoinaan vaihtoi ajatuksia aiheesta.

”Haluaisin jättää tuleville sukupolville sellaisen viisauden, että melodia on kriittinen osatekijä missä tahansa kappaleessa”, Mustaine sanoo.

”Quincy Jones on hyvin kuuluisa tuottaja Yhdysvalloissa. Kun teimme Rust in Peace -levyä, menimme yksiin juhliin ja Quincy oli siellä. Hän totesi äänittäjällemme, että kaikkien menestyneiden kappaleiden salaisuus piilee rytmissä, melodiassa ja ehkä kymmenessä simppelissä sanassa.”

”Haluaisin siis jättää tuleville sukupolville Quincyn ajatuksia mukailevan ohjeen, että menestyäksesi thrash metalissa sinulla täytyy olla raskas rytmipohja, melodia ja ehkä 20 yksinkertaista sanaa, koska laulamme niin paljon muita tyylejä nopeammin.”

Siinäpä ohjenuoraa kerrakseen! Alapuolella olisi biisin verran Mr. Mustainen oppeja käytännössä. Viimevuotisen The Sick, The Dying… And The Dead -albumin tuotantoa olisi tarjolla.

Lisää luettavaa