Artisti: Quincy Jones

Myös Michael Jacksonin tuottaja Quincy Jones ottaa etäisyyttä edesmenneeseen supertähteen

Quincy Jones on ollut monessa mukana, mutta selvimmin hän nakutti nimensä populaarimusiikin historiankirjoihin Michael Jacksonin luottotuottajana. Jonesin nimi komeilee sellaisten superklassikoiden tekijätiedoissa kuin Off the Wall, Bad ja Thriller, ja kun viimeksi mainittu on yhä edelleen kaikkien aikojen myydyin albumi, on siinä aika kova kolmikko ansioluetteloon lisättäväksi.

Popin kuninkaan luottotuottaja: Michael Jackson oli ahne ja varasti musiikkia toisilta

Quincy Jones täyttää maaliskuussa kunnioitettavat 85 vuotta. Merkkitapauksen johdosta tuottajalegenda on antanut viime aikoina harvinaisen avoimia haastatteluja, joissa tämä ei juuri pidättele sanomisiaan. Hän on muun muassa kertonut mielipiteensä nykypäivän pop-musiikista sekä Beatles-muusikkojen soittotaidoista ja Vulture-lehden mittavassa haastattelussa hän puhuu totta kai myös pitkästä yhteistyöstään Michael Jacksonin kanssa.

Maailman myydyimmän albumin tuottaja ampuu kovilla nykypoptähtiä kohtaan – ”Tarvitsemme enemmän biisejä, emme koukkuja”

Quincy Jones istui vastaavan tuottajan pallilla, kun Michael Jackson levytti Thriller-levynsä (1982). 1950-luvulla uransa aloittanut veteraani ei kuitenkaan katso pelkällä hyvällä tämän päivän listaykkösiä ja GQ-lehden tuoreessa haastattelussa mestari Q ampuu kovilla Taylor Swiftiä kohti.