Mitä kuuluu kotimaiselle metalliskenelle tätä nykyä? – Children of Bodom -basistin mielestä parempaa kuin koskaan

AOP

Children of Bodomin Henkka ”Blacksmith” Seppälä jutusteli hiljattain Heavy Music Headquartersille suomalaisen metalliskenen nykykunnosta. Ensin mies sai kuitenkin vastattavakseen kysymyksen, kuuleeko hän useinkin uusissa bändeissä selviä Bodom-vaikutteita.

”Minulle on vähän hankala sanoa mitkä bändit ovat ottaneet meiltä vaikutteita”, mies pohdiskelee. ”Olen varma, että niitä kyllä on jonkin verran. Kun aloitimme, saatoit tuntea joidenkin bändin imeneen vaikutteita meiltä. Jotku bändit, kuten Norther, myönsivätkin sen. En usko heidän olevan nykyisin toiminnassa. He olivat ensimmäinen bändi, josta ajattelimme, että ’Vautsi, hehän kuulostavat meiltä!’ Mitä tulee suomalaiseen melodiseen ja tekniseen kamaan, genressä on nykyisin niin paljon bändejä että on vaikea sanoa, kuka on ottanut vaikutteita meiltä. Skene voi hyvin. Bändejä on paljon. Luulen maailmalla olevan enemmän suomalaisbändejä kuin koskaan. Kun seuraan sosiaalista mediaa huomaan, että monet yhtyeet esiintyvät ympäri maailmaa ja menestyvät. On hienoa nähdä bändejä soittamassa loppuunmyytyjä keikkoja isoilla areenoilla ympäri maailmaa. Vaikka musiikkiteollisuus läpikäykin suuria muutoksia, livemusiikki voi hyvin. Se voi paremmin kuin kenties koskaan ja samalla suomalainen metalliskene voi paksummin kuin koskaan.”

Seppälä keskusteli myös yhtyeensä omista inspiraationlähteistä. Erityisesti Senteced ja Amorphis nousivat esiin suurimpina Bodomin alkuaikojen vaikuttajina.

”Sentenced ei ollut niihin aikoihin vielä niin iso juttu”, mies kertoo. ”Heillä taisi olla pari isompaa kiertuetta takanaan. Kun me aloimme rundaamaan, ensimmäinen Euroopan-kiertueemme käsitti 12 päivää tai keikkaa. Meille se oli pitkä rundi. Tiesimme Sentencedin tehneen neljän viikon kiertueen. Olimme ihan, että ’Mitä vittua? Miten he ovat voineet rundata neljä viikkoa?’ Nykyään se on ihan normaalia. Amorphis oli ensimmäinen, joka soitti paljon keikkoja Euroopassa ja jopa jenkeissä. Muistan heidän soittaneen pääesiintyjänä jenkeissä 90-luvun puolivälissä. Se oli suomalaisbändille todella iso juttu. Vaikka he soittivatkin siellä suhteellisen pienissä paikoissa, suomalaisbändin esiintymistä Yhdysvalloissa pidettiin sitä ennen täysin mahdottomana. Myös Stratovarius oli erittäin iso juttu Euroopassa ja Aasiassa. Meitä ennen oli kolme tai neljä bändiä, kunnes me ja Sonata Arctica tulimme kuvioihin. Nightwish tekee tietenkin nykyään historiaa.”

Children of Bodomin kymmenes studioalbumi Hexed julkaistiin eilen (8. maaliskuuta). Voit käydä lukemassa täältä, millaisia mietteitä uutukainen herätti Soundin Nuutti Heiskalassa.