Mitä tapahtui paljon puhutulle Van Halen -paluulle? – Basistin mukaan neuvottelut eivät menneet aivan putkeen

9.4.2019 22:30

Van Halenin aktivoitumisesta vuonna 2019 on huhuiltu pian jo puoli vuotta, mutta vaikka elämmekin jo huhtikuuta, yhtye itse jatkaa suorastaan piinaavan radiohiljaisuuden itsepintaista ylläpitoa. Tässä vaiheessa alkaakin olla jo turhan myöhäistä esimerkiksi solisti David Lee Rothin vihjaileman kesäkiertueen julkistukselle.

Orkesterissa vuosina 1985–1996 vaikuttanut laulaja Sammy Hagar raotti verhojen takaisia tapahtumia paljastamalla äskettäin, että yhtye otti viime vuoden lopulla yhteyttä kultakauden bassotaiteilija Michael Anthonyyn mahdollisen yhteistyön tiimoilta. Anthony itse kuitenkin tyrmäsi puheet klassisen kokoonpanoon paluusta hiljattaisen Instagram-kuvansa yhteydessä, vastattuaan eräälle asiasta tiedustelleelle fanille, että ”VH-kiertue ei ole tapahtumassa.”

Nyt Anthony on pureutunut aiheeseen hivenen syvemmin ja vahvistanut Hagarin aiemmat puheet VH-leirin symbolisesta kädenojennuksesta. Yhtyeen kanssa käydyt neuvottelut tyrehtyivät kuitenkin yhtä nopeasti kuin alkoivatkin.

”Heidän managerinsa otti minuun itse asiassa yhteyttä viime lokakuussa, sillä ajatuksella, että olisinko kiinnostunut tekemään jotakin”, mies selventää radiopersoona Howard Sternille. ”Sen pidemmälle se ei sitten edennytkään. Luulen heidän yrittäneen saada jotain aikaan, ainakin manageriportaan puolesta, mutta jokin meni vikaan ja homma jätettiin sikseen.”

Anthony olisi kuitenkin edelleen avoin palaamaan yhtyeen riveihin, ”mikäli se tehtäisiin oikein” ”Tiedäthän, neljä jätkää tekemässä omaa juttuaan”, mies toteaa.

Edellisen kerran Van Halenin klassinen kokoonpano – Eddie Van HalenAlex Van Halen, David Lee Roth ja Michael Anthony – konsertoi yhdessä vuonna 1984. Vuonna 2006 Anthony korvattiin Eddien Wolfgang-pojalla.

Lisää luettavaa