Metallica, Foo Fighters, Guns N’ Roses… – Van Halen -keulakuva kiusoittelee melkoisen jättikonsertin mahdollisuudella

Van Halen -solisti David Lee Roth saattoi juuri paljastaa niukasti suunnitelmistaan etukäteen julkisesti tiedottavan hard rock -suuruuden lähitulevaisuuden kuvioista enemmän, kuin oli ehkä alunperin tarkoitus. Mies nimittäin täräytti heti Vulturelle myöntämänsä haastattelun kärkeen tarjoavansa paikallaolijoille ilmaislippuja tulevan kesän rientoihin.

”Kun tulemme takaisin kaupunkiin kesällä alkuperäisjuttumme kanssa, kenties soittelemaan, ja kenties jonkun kuuluisan kanssa, pidän huolta siitä, että saatte liput ja pääsette näkemään mitä teemme työksemme. Äitini ei ole edelleenkään asiasta täysin varma.”

Itse haastattelussa mies tokaisi puolestaan ”rockyhtyeensä soittavan seuraavaksi samassa paikassa missä [baseballjoukkue New York] Yankees pelaa”.

Haastattelijan tiedustellessa tarkoittaako mies sanoa, että Van Halen soittaa Yankee Stadiumilla ensi kesänä? Vastaus on kaikessa kiertelevyydessään paljonpuhuva.

”Kyllä, mutta en voi… Jos sanon nyt jotakin nauhalle ja kaikki ovat, että ’hei, tämä on vuotanut’… Mutta bändi on vain – en voi kertoa.”

Pienen rohkaisun jälkeen kielenkannat alkavat kuitenkin irtoilla.

”En tiedä kuinka kattavaa tämä salamyhkäisyys on. Yhtye on valmiustilassa. Ja voin sanoa ottaneeni yhteyttä kollegoihin osallistumishalukkuuden kartoittamiseksi. Metallica, Guns N’ Roses, Jason Aldean, Foo Fighters, Church ja Stapleton. He kaikki sanoivat, että mikäli kaikki vain saadaan natsaamaan, he ovat ehdottomasti mukana.”

Olisihan tuossa jo melkoinen kattaus.

Myöhemmässä vaiheessa haastattelua Roth ohjaa keskustelua pois Van Halen -aiheista toteamalla, että ”Kun Van Halen -juttu tapahtuu, olen valmis vastailemaan kaikkiin näihin kysymyksiin. Se on edessä noin sadan päivän päästä.”

Jäämme innolla odottamaan mitä tuleman pitää.