Mitä tekee Aki Kaurismäki karkkilalaisen rockbändin musiikkivideolla?

Vastaus otsikkoon: ei tarkempaa tietoa, mutta eiköhän luonnollinen selitys ole se, että Karkkilassa piirit ovat pienet. On tosiaan käynyt niin, että karkkilassa asuva ohjaajalegenda Aki Kaurismäki näyttelee baarimikkoa Polarin Sieppari -nimisen rockbändin uudella Aika pysähtyy -musiikkivideolla.

Nollabudjetilla tehdyn videon tapahtumapaikkana on Akin, ja myös bändin, kantakapakka Pub Pikkupässi. Itse asiassa kaikki videolla bändin soittajia esittävät miehet (erityisesti sykähdyttää rumpalin valloittava nauru loppufeidauksessa) ovat Pikkupässin kantiksia, ja samasta paikasta kertoo biisikin.

– Näiden miesten kanssa on tullut otettua aikanaan keittoa, tämä on siis hellämielinen kunnianosoitus tämänkaltaista elämänmuotoa kohtaan, kertoo Polarin Siepparin kitaristi ja videon ohjaaja Tomi Wahlroos.

Kappale on peräisin Polarin Siepparin Kukoista, kristitty mies -ep:ltä.

Levyllä on pari muutakin mielenkiintoista biisiä: Pioneeri-kappaleella laulaa Pelle Miljoona, ja Sokka irti (Jare, Jare, Jare) -biisin aihetta ei liene vaikea arvata.

Soundiin yhtyeestä on helppo vetää aasinsilta. Polarin Siepparin edellinen musiikkivideo kertoi nimittäin allekirjoittaneesta. Alla soiva Mikko Meriläinen! on sekä aiheensa puolesta että muutenkin todella mainio punkrockbiisi. Hauska sattuma on sekin, että allekirjoittanut haastatteli nuorena kesätoimittajana Karkkilan Tienoo -lehdessä ollessaan Aki Kaurismäkeä juurikin tuon saman Pikkupässi -pubin edustalla. Ympyrä sulkeutuu.