Mitä voi odottaa Kerry Kingin uudelta bändiltä? Slayer-kitaristi antaa tarkan tilannekatsauksen

10.1.2024 09:43

Pian koittaa se hetki, kun Kerry Kingin uuden kokoonpanon esikoislevy ilmaantuu kaiken kansan kuultavaksi. Albumi on tulossa julki näillä näkymin ensi kesänä, mutta kitaristi on pysynyt toistaiseksi suht vaitonaisena projektin yksityiskohdista. Nyt mies kuitenkin kertoo Metal Hammerille, mitä sieltä on tulossa.

King ei ole salaillut sitä, että toisin kuin Tom Arayalla, hänellä ollut mitään kiirettä lopettaa Slayeriä. Niinpä ei ole suuri ihme, että uusi kokoonopano kuulostaa Kingin vanhalta yhtyeeltä.

”Jos minulla oli koskaan tarkoitus tehdä mitään Slayeristä poikkeavaa, nyt olisi varmaan ollut oikea hetki. Mutta ei, minulla ei ole mitään halua tehdä mitään erilaista”, King sanoo.

”Jos en olisi soittanut Slayerissä, olisin ollut Slayerin fani. Joten kyllä, uusi yhtye on tavallaan Slayerin jatke, ja monet varmaan myöhemmin arvelevat, että uusi levy olisi voinut olla Slayerin seuraava albumi. Varmaan 80% siitä olisikin ollut, juuri tällaista kamaa olisin laittanut Slayerin levylle. Uutta albumia voi varmasti sanoa jatkoksi Repentless-levylle (2015).”

King tarjoaa myös tarkempaa tietoa tulevan julkaisun kappalemateriaalista.

”Siinä on ehdottomasti joitain nopeita biisejä. Ei ehkä kaikkein nopeimpia, mitä olen tehnyt, mutta minä olenkin tehnyt aikaisemmin aika nopeatempoista kamaa. Mukana on siis herakleaanisen nopeita juttuja, mutta myös tosi raskasta kamaa. Punkahtavaa kamaa myös. Ja doom-henkistä kamaa. Levyltä löytyy varmaan kaikkia tyylejä, mitä olen tehnyt aikaisemmin”, King kertoo.

Ensimmäistä biisinäytettä odotellessa! Mitä yhtyeen kokoonpanoon tulee, Slayer-toveri Paul Bostaph toimii tiettävästi orkesterin rumpalina. Slayerissä Jeff Hannemanin tilalla kitaraa soittanut Gary Holt puolestaan keskittyy jatkossa Exodukseen.

Lisää luettavaa