”Mitäs vittua tämä nyt on”, parahti Yngwie Malmsteen kun ensimmäisen kerran punkkia kuuli

11.7.2021 20:28

Kitaratilutuksen suurvisiiri Yngwie Malmsteen on jälleen ladellut totuuksia tuoreessa haastattelussaan.

Sonic Perspectivesin kanssa järjestetyn juttutuokion aikana mieheltä kysyttiin muun muassa tämän lähestymistapaa alati muuttuvan musiikkikentän suhteen.

”Juttu on niin, että olen tehnyt tätä niin pitkään, ja olin jo valmiiksi hyvin kokenut – todella nuori, mutta hyvin kokenut”, Yngwie vastaa. ”Olin yläkoulussa kun punkin ensimmäinen aalto iski, Sex Pistolsit ja muut, ja tuumin, että ’Mitäs vittua tämä nyt on? Miksi ette viritä kitaroitanne? Miksi laulatte tuolla tavoin?'”

”Se sitten tietenkin haihtui pois ja vuonna 1991 kävi täsmälleen samoin grunge-aallon kanssa”, mies lisää.

”En selvästikään ole seuraaja, kuten olette varmaan huomanneet – en seuraa trendejä”, Malmsteen jatkaa. ”Jos jotain, niin minä luon trendejä, en seuraa niitä. Visioni on aina ollut hyvin selkeä sen suhteen mihin haluan mennä ja mitä haluan tehdä. Taiteeni on aivan liian tärkeää, jotta sitä olisi soveliasta laimentaa seuraamalla muita juttuja. Niinpä en tee niin.”

Mies ei ole myöskään laimentanut tulevaa albumiaan osallistamalla muita muusikoita sen sävellysprosessiin. Mieheltä kuitenkin kysyttiin, voisiko hän vielä jonain päivänä yhdistää voimansa kosketinsoittaja Derek Sherinianin tai rumpali John Macaluson kanssa.

”En, sillä en toimi yhdessä ihmisten kanssa”, Yngwie toteaa. ”Sävellän kaikki osat… heidät palkattiin nauhoittamaan kanssani, sitten sävelsin osiot ja äänet ja niin edespäin.”

Malmsteenin uusi albumi Parabellum näkee päivänvalon heinäkuun 23. päivä.

Lisää luettavaa