Mötley Crüen Nikki Sixx: ”Olen käyttänyt enemmän rahaa terapiaan kuin monet rocktähdet autoihin”

Nikki Sixx

Sixx pohtii olevansa kaikesta nuoruusvuosien sekoilusta huolimatta yhä hengissä, koska sillä on syvempi merkitys.

Mötley Crüe on jälleen erittäin ajankohtainen yhtye piakkoin Netflixiin ilmestyvän The Dirt -elämäkertaelokuvansa tiimoilta. Yhtyeen jäsenet ovat myös antaneet elokuvaa markkinoidakseen paljon haastatteluita ja puhuneet paljon varsinkin sekoilusta ja päihteiden käyttämisestä, jota elokuvassakin piisaa runsaasti.

Sirius XM:n tuoreessa haastattelussa basisti Nikki Sixx pohtii sitä, miksi hän ja muut bändin jäsenet ovat kaiken sen sekoilun jälkeen kaikesta huolimatta yhä elossa – kolkuttelihan esimerkiksi Sixx jo hautuumaan portteja vetäessään heroiiniyliannostuksen vuonna 1987 – toisin kuin moni kollegansa ja aikalaisensa. Basistin mukaan asialla täytyy olla jokin suurempi merkitys, jota hän on yrittänyt myös selvittää.

”En ymmärrä paljoakaan lapsuudestani. Työstän parhaillaan kirjaa, jossa pureudun juuri siihen. Se, mitä elämäni ensimmäisenä seitsemänä vuotena tapahtui, on vaikuttanut paljon käyttäytymiseeni ja myöhempään elämääni. Sen selvittäminen on tehnyt kipeää, mutta se on myös jännittävää. Luulen, että minun tehtäväni on muuttaa asioita”, Sixx pohtii.

”Minulla oli paska kasvatus ja elän sen kanssa joka päivä. Olen käyttänyt enemmän rahaa terapiaan kuin monet rocktähdet autoihin. Halusin todella muuttua ja kehittyä, tulla paremmaksi mieheksi. Iso osa sitä on olla läsnä omien lasteni kanssa. Se on todella tärkeää.”

”Yritän päästä yli vihasta, joka on muuttumassa hiljalleen pettymykseen ja katumukseen äitiäni kohtaan. Isästäni olen päästänyt jo irti. Mutta tätä kirjaa tehdessäni olen puhunut tätini kanssa ja saanut selville, ettei minua esimerkiksi pidetty ensimmäiseen kolmeen viikkoon sylissä kertaakaan. Se sai minut lähes itkemään. Nyt joku varmaan ajattelee, että mitä ihmettä, rokkitähti itkee, mutta hei, tuollaisten asioiden kuuleminen sattuu. Mutta en ole vihainen ja on hyvinkin mahdollista, että käsittelen näitä asioita myöhemmin biiseissäni.”