Mötley Crüen Tommy Leen seksuaalirikossyyte hylättiin – Asia ei kuitenkaan ole vielä loppuun käsitelty

Väitetty tapaus ajoittuu vuoteen 2003.
8.5.2024 09:03

Jane Doe -nimimerkin taakse kätkeytyvä nainen nosti Mötley Crüe -rumpali Tommy Leetä vastaan syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta viime vuoden lopulla. Syytteessä väitettiin Leen ”kourineen, suudelleen ja työntäneen sormensa väkisin uhrinsa sisälle, ja yrittäneen pakottaa tämän oraaliseksiin” helikopterilennolla San Diegon piirikunnasta Kalifornian Van Nuysiin helmikuussa 2003.

Kalifornialaistuomioistuin on nyt hylännyt syytteet, uutisoi Rolling Stone. Syyte nimittäin nostettiin seksuaalirikoksen vanhenemisajan väliaikaisesti poistaneen ”seksuaalisen hyväksikäytön ja peittelyn” vastuulain (Sexual Abuse and Cover Up Accountability Act) nojalla, mutta kyseisen lain perusteella nostetut syytteet edellyttävät, että rikosta ja todisteita on yritetty peitellä kolmannen osapuolen toimesta. Oikeusistuimen mukaan syytteessä ei osoitettu riittävästi faktoja siitä, että tapausta olisi yritetty salata Leen pyörittämän Mayhem Touring -yhtiön toimesta, kuten nainen väittää.

Jane Doelle annettiin kuitenkin 20 päivää aikaa valittaa päätöksestä ja korjata syytettä, eli asiaa ei ole vielä käsitelty täysin loppuun.

Lisää luettavaa